logo
Laden Evenementen

Nieuwe expositie in Galerie De Roos: Nostalgie en Verwondering

Informatie
Datum:
03 april 2022
Tijd:
14:00 tot 17:00
Prijs: Gratis
Locatie:Galerie De Roos
bijzondere expositie Galerie De Roos

Vanaf zondag 3 april om 14:00 uur is er in Galerie De Roos een nieuwe expositie genaamd ‘Nostalgie en Verwondering’ te bewonderen. Deze expositie omvat 25 schilderijen van Nico van Steyn. Deze in Tilburg wonende kunstenaar schildert kerken, kathedralen en kapellen. Benieuwd naar de expositie? Lees dan snel verder voor alle info!

Expositie Nostalgie en Verwondering

De expositie verwijst naar de gevoelens die dit soort vragen kunnen oproepen, misschien vooral bij de generatie die het ‘rijke roomse leven’ nog heeft gekend. De schilderijen in de expositie geven de sfeer weer van de Katholieke kerken en kathedralen. Naast een aantal beroemde Franse kathedralen, zijn er ook Brabantse kerken te zien waaronder de Sint Catharina uit Eindhoven en de Sint Jan uit Den Bosch. En natuurlijk Tilburgse kerken o.a. van het Heike, de Heuvel, en het Goirke. Het bijzondere van de expositie zit hem in het thema. Er zijn niet veel hedendaagse schilders die het onderwerp kerkinterieurs oppakken. Op deze tentoonstelling zal ook een uniek boek met fotowerk van Rudi Klumpkens te zien zijn. Dit boek van de eveneens in Tilburg wonende fotograaf/vormgever laat de beiaard van de Heikese kerk en zijn toren zien.

Expositie bezoeken?

Dat kan! De tentoonstelling is te bezoeken van 3 april t/m 1 mei op zaterdag- en zondagmiddagen van 14:00 uur tot 17:00 uur en eventueel op afspraak. Ook op 1e en 2e Paasdag is de Galerie geopend. Kijk voor meer informatie op de website van de Galerie.