Agenda

ZEVEN

Nieuwe expositie Metropolitan Museum: ZEVEN van Ro-Nalt Schrauwen

Wanneer: 21 mei 2021 tot 11 juli 2021 Waar: Metropolitan Museum Entree: Gratis

Nieuwe expositie Metropolitan Museum: ZEVEN van Ro-Nalt Schrauwen

Vanaf vrijdag 21 mei tot en met 11 juli kun je genieten van de nieuwe expositie van het Metropolitan Museum. De expositie ZEVEN van Ro-Nalt Schrauwen is te zien in de raametalages van het Metropolitan Museum aan de Stedekestraat. De expositie is dag en nacht te zien, en daarbij is de expositie gratis en geheel coronaproof.

De zeven hoofdzonden

De ‘Zeven’. Je kent ze wel toch? De zeven hoofdzonden: hoogmoed, hebzucht, lust, jaloezie, vraatzucht, woede en luiheid. Je hebt ze waarschijnlijk ook wel eens bedreven, met veel plezier of zonder. Misschien niet allemaal tegelijk, maar toch. Je hebt er misschien vast wel eens last van, of misschien ook niet, maar ze blijven boeien.

Zeven leefregels, zeven onderwerpen die onze grenzen opzoeken en ons pogen te beleren. Theologisch getint zelfs, maar tegelijkertijd leveren ze intrigerende collages en beelden op: ‘Visit!’, ‘Refresh!’, ‘Sick!’, ‘Shelter!’, ‘The Naked’, ‘The Death‘ en ‘Feed!’. De Zeven ‘Werken van Barmhartigheid’ waarvan je het tegendeel getoond wordt. Waarbij een beroep gedaan wordt op jou, beste kijker. De ‘zeven’ zijn immer nog actueel en leggen bloot wat ‘gepast’ is en wat niet in onze samenleving. En dat is heel wat, zoals je weet. Het zijn meer dan beelden, ze vormen een subtiele kritiek op onze huidige maatschappij.

Ro-Nalt Schrauwen

Ro-Nalt Schrauwen (1961) is beeldhouwer, collagemaker en cultureel ondernemer in Tilburg. Hij is opgeleid tot edelsmid en theoloog en sinds 2005 actief als beeldend kunstenaar, is initiatiefnemer van ‘Pakje Kunst’ en ‘Zondaars!’ en mede-initiatiefnemer van ‘Kunstenaars in de Kast!’ en ‘PlakPlaatsTilburg’. Zijn sculpturen zijn gedeformeerd figuratief, waarbij de vloeiende lijn het uitgangspunt is, zijn collages zijn surrealistisch en abstract. De combinatie van deze twee heeft geleid tot het ontstaan van zijn transparante theologisch geduide 3D-collages.

Meer informatie over de expositie

De expositie is te bekijken in de Stedekestraat 15. De expositie is dagelijks te bekijken tussen 21 mei en 11 juli en het is geheel gratis.

 

Locatie