Laden Evenementen

Nieuwjaars- jubileumconcert Die Walddrum Musikanten bij de Druiventros

Informatie
Datum:
29 december 2022
Tijd:
08:00 tot 17:00

Op zondag, 8 januari 2023, geeft Egerländerkapel “Die Walddrum Musikanten” uit Tilburg, ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan, een Nieuwjaars/Jubileumconcert in Hotel-Restaurant “De Druiventros” Bosscheweg 11, Berkel-Enschot. Aanvang: 14.00 uur, gratis toegang.

Alle bezoekers zullen bij binnenkomst worden ontvangen met een drankje. Tijdens dit concert zullen drie leden worden gehuldigd i.v.m. hun jarenlange lidmaatschap. Door het College van B&W is besloten om ter gelegenheid van dit 50-jarig verenigingsjubileum, de Ere-prent van de gemeente Tilburg aan “Die Walddrum Musikanten” uit te reiken. Dit zal tijdens het concert plaats vinden.

Activiteiten 2023

Het hoogtepunt daarvan vormt ongetwijfeld het optreden van het wereldberoemde Egerländer-orkest uit Duitsland: “ Ernst Hutter & Die Egerländer Musikanten – das Original”, dat door “Die Walddrum Musikanten” is uitgenodigd voor een éénmalig optreden in Nederland, op zondag 12 maart 2023 in de Schouwburg Tilburg.

“Die Walddrum Musikanten”, ooit gestart als carnavalsorkest, hadden al 6 jaar na de oprichting besloten het repertoire aan te passen naar de muziekstijl die het orkest op dit moment nog steeds met veel plezier speelt.

Muziek verbroedert… zelfs na 50 jaar

In het jaar 1976 is in samenwerking met het Tilburgse orkest Lamarotte een carnavalskraker gemaakt met als titel “Bettie ak um aai” waarmee een eerste prijs werd behaald tijdens het Blèrconcours. Lamarotte Jazzband uit Tilburg is in 1974 van oorsprong opgezet als het eerste Dixieland Straatorkest van Nederland maar is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd podiumorkest annex “streetband”. Dat muziek verbroedert blijkt wel weer. Beide orkesten hebben zich, ieder op hun eigen vlak, nu bijna 50 jaar later, steeds verder ontwikkeld en zijn nog springlevend. Met enige trots kunnen wij melden dat Lamarotte na afloop van het Jubileumconcert het publiek muzikaal komt vermaken met hun ongeëvenaarde sound.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van Die Walddrum Musikanten