Laden Evenementen

Nieuwjaarsconcert Tjeerd Top & Kamerata Zuid bij de Schouwburg

Informatie
Datum:
13 januari 2023
Tijd:
20:30 tot 22:00
Prijs: Variërend
Locatie:Schouwburg Tilburg

Tjeerd Top is concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest met een voorliefde voor rock. Zo laat hij horen op zijn album ‘Fragile’. Dat rockmuziek zich prima leent voor viool wordt duidelijk tijdens dit uniek Nieuwjaarsconcert. Dit concert doet hij samen met Kamerata Zuid onder leiding van dirigent Etienne Siebens, verzorgt. Met een uitvoering van de meest uiteenlopen werken – van Vivaldi tot Metallica – laat niet alleen Tjeerd maar ook het orkest zien dat zij letterlijk en figuurlijk spelen met klassiek!

Over Tjeerd Top

Tjeerd Top soleerde met onder andere Amsterdam Sinfonietta, Holland Symfonia, Nederlands Kamerorkest, en nog veel meer. Met pianiste Mariana Izman gaf hij in het kader van Het Debuut tien concerten in de grootste concertzalen van Nederland. Daarnaast vormde Tjeerd Top jarenlang een duo met harpiste Lavinia Meijer. Samen wonnen zij de Fortis Mees/Pierson Award.

Kamerata Zuid speelt met Klassiek

Onder de noemer ‘Kamerata Zuid speelt met klassiek’ gaat het Tilburgse orkest verrassende samenwerkingen aan met (inter)nationale artiesten. De jonge, enthousiaste strijkers en de percussionist vormen dé band. Het klassieke geluid smelt samen met de muziek van de artiest. Met als resultaat een unieke nieuwe sound.

Meer informatie

Hoe klinkt nu die combinatie tussen klassiek en metal? Bekijk de video hieronder. Voor meer informatie over de voorstelling en de tickets kun je hier terecht!