Night University 2022 op Campus Tilburg University

Informatie
Datum:
19 mei 2022 18:00
-
20 mei 2022 01:00
Prijs: Gratis
Locatie:Tilburg University
Night University

Op donderdag 19 mei vindt de volgende editie van Night University plaats. Night University is hét jaarlijkse wetenschapsfestival van Tilburg University, én is gratis toegankelijk voor iedereen uit de stad. Vanaf het Spoorpark is het slechts tien minuutjes fietsen naar de campus. Op de levendige campus laten departementen, studieverenigingen en samenwerkingspartners op luchtige wijze een doorsnee zien van de Tilburgse wetenschappen. Er zijn workshops, experimenten, rondleidingen, lezingen, interviews, debatten en culturele optredens. Tijdens Night University hangt er een échte festivalsfeer met muziek en lekker eten. Benieuwd naar meer? Lees snel verder.

Thema 2022

Dit jaar is het thema ‘Human Nature’. Tijdens Night University ga je op zoek naar de menselijke natuur, én naar de verhouding tussen mens en natuur. Wat kenmerkt de menselijke natuur? En hoe verhoudt die menselijke natuur zich ten opzichte van dieren, en van robots? En als we naar onze verhouding tot de natuur kijken: iedereen wil wel een duurzame wereld, maar hoe ziet zo’n toekomst er eigenlijk uit? Moeten we vooral proberen te conserveren of zien we meer in transformeren? Hoe kunnen we samen werk maken van een duurzame samenleving? En zijn we er eigenlijk wel toe in staat? Werkt onze ‘menselijke natuur’ wel mee? Allemaal vragen die terugkomen bij Night University.

Night University

Bonte Avond

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar wetenschap en het campusleven staan de deuren wagenwijd open. Er is vanalles te horen, zien en doen! Voor iedereen die nieuwsgierig is, van jong tot oud, is er een bomvol programma vol lezingen, workshops, games, experimenten, rondleidingen, interviews, debatten en culturele optredens. Maar je kunt ook simpelweg lekker dansen of onder het genot van een drankje andere mensen ontmoeten.

Night University: flashback 2019

Vanwege corona vond de laatste editie alweer een hele tijd geleden plaats, op 3 oktober 2019. Op de bruisende campus waren maar liefst 80 presentaties, debatten, games, rondleidingen, workshops, labs en optredens. Het thema was ‘Temptations’. Voor een sfeerimpressie van de vorige editie kijk onderstaande video:

Meer informatie

Donderdag 19 mei kan iedere Tilburger zich op een luchtige en laagdrempelige manier onderdompelen in de wetenschap. Het evenement is dus gratis te bezoeken en bevat alle ingrediënten voor een leuke en leerzame avond. Wil jij op de hoogte blijven en geen enkele update over Night University missen? Meld je dan hier aan voor updates.