Agenda

ayreon

Offical Secrets bij Pathé

Wanneer: 9 december 2019 van 20:00 tot 22:00 Waar: Pathé Entree: €8,95
Bestel tickets

Offical Secrets bij Pathé

Official Secrets van de Oscarwinnende regisseur Gavin Hood (Eye in the sky) vertelt het waargebeurde verhaal van Katherine Gun (Keira Knightley).

Een klokkenluider van de Britse geheime dienst die tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003, vertrouwelijke NSA-documenten lekte waarin een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werd onthuld. Met een groot eigen risico publiceerde journalist Martin Bright het gelekte document in de Londense krant The Observer, waarna het wereldwijd de krantenkoppen haalde. Katherine werd door haar regering een verrader genoemd en beschuldigd van het overtreden van de ‘Official Secrets Act’. Katherine weigerde te buigen en bleef bij haar standpunt, ook al werd haar leven en dat van haar geliefden hiermee in gevaar gebracht.

Met een sterrencast, waaronder Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel), Matt Smith (The Crown) en Rhys Ifans (Snowden), maakte regisseur Gavin Hood een aangrijpende film over een vergeten heldin die alles riskeerde om de levens van duizenden te redden.

Locatie

Reageer op dit bericht