Laden Evenementen

Ogham bij Cultureel Centrum De Schalm

Informatie
Datum:
25 juni 2022
Tijd:
20:00 tot 21:30
Prijs: €17,50
Locatie:Cultureel centrum de Schalm

Op zaterdag 25 juni om 20.00 uur treedt Ogham op bij Cultureel Centrum De Schalm. Meer weten over het evenement? Lees dan snel verder.

Ogham

Zo maar toevallig een pub binnenlopen in Ullapool, aan de westkust van Schotland. En dan wordt daar spontaan gezongen, zonder begeleiding, men tikt mee op de tafels. Een van de mensen van het eerste Ogham-uur raakt op deze manier in de ban van Keltische folk. Ook andere muzikanten worden enthousiast en het resultaat is een band die al jarenlang podia bezoekt in binnen- en buitenland en zo weer op hun beurt anderen enthousiast weet te krijgen voor hun muziek.

Wat is dat toch met Ogham? Programmeurs van festivals en zalen vragen zich dat af… Hoe komt het dat Ogham de tent, de zaal, weer vol weet te krijgen? Is het de stem van Dagny, die bewondering afdwingt, zowel met de rustige ballades als met de meer uptempo nummers en vooral ook als ze zichzelf begeleidt op de harp? Dan is daar Hilde op de viool. Je wil spontaan met haar meespringen als ze op volle snelheid een reel of jig speelt. Dat alles begeleid door vier heren op gitaar, mandoline, bohdran, fluit, tinwhistle, pipes, accordeon, bas en drum. Door een luchtige, humoristische presentatie ontstaat een fijne sfeer en komt de band heel toegankelijk over.

De muziek, het repertoire. Klassiekers uit de Schotse en Ierse muziek, maar ook minder bekende juweeltjes die Ogham tegenkomt op de jaarlijkse tournee door Schotland. Killin, aan het mooie Loch Tay, is de thuisbasis en ook de inspiratiebron voor de vele eigen composities.

Tickets

Tickets kosten €17,50 en zijn te bestellen via deze website.