Laden Evenementen

On the other side of the Mirror | Hertta Kiiski bij SEA Foundation

Informatie
Datum:
01 december 2023 19:00
-
21 januari 2024 21:00
Prijs: Gratis

Ga mee op een fascinerende reis door de lens van Hertta Kiiski, een kunstenaar en fotografe uit Finland. In de tentoonstelling “On the Other Side of the Mirror” verweeft Kiiski op kundige wijze de essentie van levensvormen en vermengt ze naadloos het bekende met het verbeelde. Deze tentoonstelling overstijgt de grenzen van tijd en ruimte en biedt een mooi inzicht in de verhouding tussen mensen en niet-mensen.

In haar werk toont Hertta Kiiski de kracht van jeugd en liefde. De tentoonstelling verweeft elementen van het magische, het mythische en het esoterische, waardoor een rijke visuele vertelling ontstaat die het alledaagse overstijgt. Net als de essentie van de jeugd zelf, bevinden Kiiski’s foto’s en installaties zich in een wankele balans tussen dagdromen en onrust. Ze nodigen kijkers uit om de nuances in deze onzekere staat te ervaren.

“On the Other Side of the Mirror” is meer dan een tentoonstelling; het is een fascinerende ervaring die je uitnodigt om na te denken over de details van het bestaan. Ga met mee op deze boeiende reis terwijl Hertta Kiiski een wereld onthult waarin kunst een spiegel wordt die de diepgaande wisselwerking tussen het geziene en het ongeziene weerspiegelt.

De tentoonstelling On the other side of the Mirror volgt op Kiiski’s verblijf bij SEA Foundation in september 2022. 

Hertta Kiiski bio
Hertta Kiiski uit Turku is een fotograaf, videograaf en installatiekunstenaar die live performances, textiel, installaties en de omliggende natuur gebruikt om sprookjesachtig te verhalen over versterkende relaties tussen mensen en de niet-menselijke wereld. Hertta Kiiski (1973) woont en werkt in Turku, Finland. Ze behaalde een MFA aan de Academy of Fine Arts (2015) en een BA in fotografie aan de Turku Arts Academy (2012). Haar werk wordt internationaal en in Finland tentoongesteld. Haar recente solotentoonstellingen omvatten “VERY CORE” in de Hippolyte Gallery in Helsinki (2023) en “Plasticenta” in NOON Projects Gallery in Los Angeles (2022). Dit jaar publiceerde ze haar derde publicatie “Otherworld” bij uitgeverij Kehrer Verlag (DE).

Het werk van de kunstenaar werd ondersteund door het Arts Promotion Centre Finland, de Turku Art Association en het Finse ministerie van Onderwijs en Cultuur.

Tentoonstellingsdata: 01.12.2023 – 21.01.2024

Opening: 01.12.2023, 19 – 21 uur

Kunstenaar: Hertta Kiiski

Locatie: Stichting SEA, Tivolistraat 22, 5017HP Tilburg

Openingstijden: Donderdag, Frijdag, Zaterdag 13 – 17 uur

Lees meer hier

SEA Foundation

SEA Foundation is een kunstinitiatief in Tilburg. Om onze missie te vervullen; het creëren van bewustzijn voor hedendaagse kunst en het opbouwen van culturele veerkracht, fungeren we als een katalysator in het werkende leven van kunstenaars. In al onze activiteiten worden we gevoed door beeldende kunst. Door uitwisselingen en het werken in verschillende culturele contexten maakt SEA Foundation deel uit van internationale netwerken, waar we discussies over belangrijke onderwerpen zoals duurzaamheid op gang brengen. In de loop der tijd is SEA Foundation synoniem geworden voor tentoonstellingen, ondersteuning van kunstpraktijken, leesgroepen, uitwisselingen en publicaties. We hebben ook een internationaal Artist in Residence programma dat een unieke omgeving biedt door tijd en ruimte te bieden voor onderzoek, experiment en professionele vooruitgang.