Onias Landveld: Expositie Kunu in De Pont Museum

Informatie
Datum:
18 februari 2023
-
01 mei 2023
Prijs: Gratis
Locatie:Museum De Pont

Vanaf 18 februari tot 30 april kun je bij De Pont Museum terecht voor een prachtige expositie. In Kunu confronteert Onias Landveld de bezoeker op een indringende manier met keuzes en patronen die zijn verbonden met persoonlijke geschiedenissen. Lees snel verder!

Speciaal voor De Pont bewerkte hij zijn theatervoorstelling Kunu tot een video-installatie. De titel staat in de Surinaams-Afrikaanse winticultuur voor ‘vloek’. In Kunu van Onias staat die vloek voor de negatieve gevolgen van keuzes gemaakt door je ouders en voorouders, die van generatie op generatie worden doorgegeven. Een vloek die je vaak onbewust met je meedraagt en waar je blijvend onder kunt lijden, tenzij je de vicieuze cirkel weet te doorbreken.

Over Onias Landveld

Als theatermaker, schrijver, performer én woordkunstenaar zou je Landveld een multidisciplinair verteller kunnen noemen, die zijn verhalen telkens in wisselende hoedanigheid voor het voetlicht brengt. Deze verhalen komen vaak voort uit de Afrikaanse diaspora, maar hebben uiteindelijk betrekking op iedereen. Hij creëert ze vanuit zijn productiehuis Wosu, dat hij oprichtte om biculturele makers als hijzelf een infrastructuur te bieden. Daarnaast is Onias van 2017 tot 2019 stadsdichter geweest van Tilburg.

Meer informatie

De voorstelling is te zien in De Pont Museum van 18 februari tot en met 30 april. Voor meer informatie kun je terecht op de website van De Pont Museum.