Agenda

DigiKnetters

Online kinderboekenavontuur DigiKnetters met thema ‘Tilburgse geschiedenis’

Wanneer: 27 september 2020 om 12:00 uur tot 11 oktober 2020 om 23:59 uur Waar: Bibliotheek Midden-Brabant Entree: Gratis

Online kinderboekenavontuur DigiKnetters met thema ‘Tilburgse geschiedenis’

Op zoek naar de allerleukste activiteit voor in de Kinderboekenweek? Het kinderboekenavontuur DigiKnetters is de hele Kinderboekenweek online. Van 27 september tot en met 11 oktober. Gratis te beleven voor alle kinderen. Het thema is Tilburg en zijn geschiedenis.

DigiKnetters is gekoppeld aan het thema van de Kinderboekenweek: En toen. Tijdens het online avontuur staat de geschiedenis van Tilburg centraal. Koning Willem II toert met je door de stad, deelt opmerkelijke weetjes en onderweg ontmoet je Tilburgse kinderboekenschrijvers zoals Erik van Os, Frank van Pamelen, Eus Roovers, Jolanda Horsten en Paul van Loon. Die laatste komt op het eind van het avontuur bij je thuis voorlezen. De techniek van Augmented Reality maakt dit mogelijk. Het avontuur is te spelen via www.knettersfeest.nl.

Ansichtkaarten

Vijf Tilburgse illustratoren tekenden historische plaatsen in Tilburg. Jørgen Hofmans tekende de LocHal, Marieke Coenen het standbeeld van Willem II op de Heuvel, Els Vermeltfoort het Paleis Raadhuis, Katrien Holland het Tilburgse kèrmisperd op het NS-plein en Jeroen de Leijer het Du-velhok. Deze illustraties komen terug in Digi-Knetters, maar zijn ook gratis te krijgen als ansichtkaart bij de LocHal, de bibliotheek in de Reeshof en de boekhandels Gianotten Mutsaers en Livius de Zevensprong.

Scholen

DigiKnetters is heel geschikt voor leerkrachten om in de klas aandacht te besteden aan de Kinderboekenweek in het thema van dit jaar. Het avontuur kan klassikaal beleefd worden, of door elk kind apart. Er is een gratis lesbrief, te downloaden via www.knettersfeest.nl.

Over Knetters

Onderzoek wijst uit dat kinderen steeds minder lezen. Dat is geen goede zaak, want lezen is goed voor de ontwikkeling en prikkelt de fantasie en creativiteit van kinderen. Bovendien blijkt een zwakke start bijna niet meer in te halen. Daarom organiseert de Stichting Plezier in Lezen (SPiL) het kinderboekenfestival Knetters voor kinderen van 4 – 12 jaar, hun leerkrachten en ouders. Zodat ze op een aantrekkelijke, gevarieerde wijze in aanraking komen met boeken, auteurs, illustratoren en theatermakers. Om het doel te bereiken werkt SPiL samen met Stichting Leergeld, de Quiet Community, De Schrijverscentrale, Bibliotheek Midden Brabant en Cubiss (provinciale ondersteuningsinstelling voor bibliotheken.

In het kort

  • Datum: 27 september t/m 11 oktober
  • Tijd: 12:00 – 00:00
  • Locatie: online
  • Prijs: gratis

Locatie