OnTrack Festival & NK Freerun in Spoorzone

Informatie
Datum:
03 juni 2023
-
05 juni 2023
Prijs: Gratis
Locatie:Spoorzone

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023 vindt de eerste editie van OnTrack plaats. Tijdens dit festival in de Spoorzone kan iedereen kennis maken met Urban sport en straatcultuur.  

OnTrack is een gratis festival dat alle parels van onze straatcultuur laat zien. Hiphop, skateboarden, calisthenics, boulderen, inlineskate, dans, basketbal en BMX; de ene term klinkt misschien bekender dan de ander. Maar al deze sporten en culturele stromingen maken deel uit van de Urban Sport en straatcultuur.

Divers en gratis toegankelijk

OnTrack is een initiatief van Gemeente Tilburg. Samen met de betrokken partners in de stad wordt het festival georganiseerd. Het programma is enorm divers, maar straatcultuur en sport staan centraal. er zijn verschillende optredens, maar ook demo’s, workshops, wedstrijden en een foodcourt. “Als wethouder Evenementen kijk ik enorm uit naar de eerste editie van OnTrack. Een festival waar cultuur, sport en lifestyle samenkomen; met recht een evenement waar voor elk wat wils te vinden is. Ik ben heel erg trots op wat de samenwerking tussen ons als gemeente en de ‘scene’ in Tilburg heeft opgebracht. Wat mij betreft is dit de eerste editie van vele!” aldus wethouder Maarten van Asten.

Ontdek Urban cultuur

Het festival op 3 en 4 juni is niet alleen bedoeld voor mensen uit de Urban cultuur, maar ook voor Tilburgers die hier meer over willen weten. Op zondag 4 juni wordt er daarom veel georganiseerd waar bezoekers, jong en oud, zelf aan kunnen deelnemen. Maak kennis met nieuwe sporten, doe mee met een kunstworkshop of ontdek de markt, vol met mode en lifestyle.

NK Freerunnen & Dag van de Spoorzone

In de Koepelhal vindt zondag 4 juni het officiële Nederlands Kampioenschap Freerunning plaats. Hier nemen de beste freerunners van het land het tegen elkaar op. Bij dit onderdeel draait alles om wie het snelst het parcours aflegt. Daarnaast is er op zondag de Dag van de Spoorzone. Ondernemers en de gemeente laten zien wat Spoorzone Tilburg te bieden heeft en hoe het gebied zich de komende jaren nog ontwikkelt. Een dag met gratis rondleidingen, vele activiteiten en gezelligheid voor jong en oud.

Meer informatie

Meer weten over dit evenement? Check dan snel de website van Spoorzone Tilburg en van het Sportbedrijf.