Laden Evenementen

Onzichtbaar Anders Zijn bij Bibliotheek Heyhoef

Informatie
Datum:
21 november 2023
Tijd:
19:30 tot 21:30
Prijs: Gratis

De Bibliotheek Heyhoef organiseert onder de noemer Onzichtbaar anders zijn drie thema-avonden over de onderwerpen Autisme, ADHD en leerbelemmeringen.

Belangrijke onderwerpen die leven achter veel voordeuren. Door middel van interactieve bijeenkomsten door professionals en ervaringsdeskundigen brengt de bibliotheek zo meer kennis en herkenning hierover bij haar bezoekers. “Door dit soort activiteiten weet je dat je niet de enige bent”.

ADHD wordt vaak gezien als een probleem omdat het gepaard gaat met symptomen die het dagelijks leven van individuen kunnen beïnvloeden. ADHD’ers zijn immers “Alle Dagen Heel Druk”. Het is echter belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is. Ervaringen en behoeften van mensen met ADHD kunnen sterk variëren.
Veel mensen met ADHD hebben buitengewone talenten en positieve eigenschappen. Ze kunnen bijvoorbeeld zeer creatief, energiek, empathisch en enthousiast zijn. Helaas wordt dit niet altijd zo gezien in de maatschappij, daarom is belangrijk dat er begrip en bewustzijn gecreëerd wordt.

DRUKSdealer Francien komt langs! Want hoe deal je eigenlijk succesvol met AD(H)D?
Francien Regelink, schrijfster van het boek DRUKS, worstelt zich namelijk op geheel eigen AD(H)D-wijze door het volwassen leven. Een koophuis, naar de IKEA, een hypotheek, de zoektocht naar een partner en hoe ze ondanks negatieve reisadviezen toch altijd weer de grens overgaat; het komt allemaal aan bod goed. “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg (Dank Einstein!).” Dus peutert Francien haar AD(H)D sticker er samen met jou vanaf. En dat levert hele verrassende inzichten, tips en tricks op. Haar talk is zowel een trap onder je kont als een arm om je heen. Ben jij erbij?

Gedurende de avond gaan Francien Regelink, Maartje Franken (InBeeld.Coach) en Cathelijne van Gerven (Ohana adhdcoaching) in op het thema ADHD en wat er nodig is om begrip en ruimte te creëren voor elkaar.

De deelname is gratis dus reserveer snel jouw plek!