Laden Evenementen

Open Atelier weekend bij tien panden in Tilburg

Informatie
Datum:
11 november 2022 09:00
-
13 november 2022 17:00

In het weekend van 11, 12 en 13 november openen de deuren van alle tien de panden van Stichting Ateliers Tilburg. Jij kunt een kijkje nemen en genieten van alles wat de ateliers te bieden hebben. Lees verder. 

Ruimte voor makers

Stichting Ateliers Tilburg (SAT) is een non-profitorganisatie die onder andere samenwerkt met de gemeente Tilburg om (professionele) kunstenaars en creatieve ondernemers betaalbare werkruimte te bieden in Tilburg. Met dat doel voor ogen ontwikkelt, beheert en verhuurt Ateliers Tilburg al sinds 2004 cultureel vastgoed in Tilburg. Dit heeft al geleid tot een aanzienlijke groei van het aantal panden en ateliers in de stad en dat is ook nodig. Tilburg is een Stad van Makers. Er moeten dan ook plaatsen zijn waar gemaakt kan worden. Én waar het gemaakte te zien is. Naast de verhuur van ruimtes ontwikkelt SAT zich ook als een platform voor makers en werkt ze aan de bouw van een sterke on- en offline community.

Panden

SAT beheert momenteel tien panden verspreid over Tilburg. Benieuwd waar we allemaal zitten? Bekijk hier onze locaties. Sommige panden zijn aangekocht, zoals Carré en NS16. Daarnaast huren we ook locaties van de gemeente, woningbouwcorporaties, onderwijs- en zorginstellingen en van particulieren. Het uitgangspunt is om steeds 200 ateliers in beheer te hebben.

Meer informatie

Wil je meer weten over het Open Atelier weekend? Check dan de website.