Laden Evenementen

Open dag Tilburgse Voedselbank

Informatie
Datum:
14 mei 2022
Tijd:
11:00 tot 15:30
Prijs: Gratis

Na een lange zoektocht heeft de Tilburgse Voedselbank en het Regionaal Distributiecentrum Brabant-Zeeland nieuwe huisvesting gevonden. Niet alleen hebben ze in het nieuwe pand voldoende ruimte en capaciteit voor de opslag en distributie van voedsel, maar ook kunnen ze het winkelconcept voor de klanten hier invulling geven.

Tijdens de open dag op zaterdag 14 mei wil de Tilburgse Voedselbank u met trots de nieuwe locatie aan de Kapitein Hatterasstraat 48 in Tilburg laten zien.
Elk half en heel uur zijn er rondleidingen tussen 11:00 uur en 15:30 uur.

Vrijwilligers

Alle voedselbanken in Nederland werken alleen met onbetaalde vrijwilligers. Deze mensen vormen de motor waar de voedselbanken op draaien. Met hun onuitputtelijk enthousiasme zorgen zij ervoor dat in Tilburg en omstreken ongeveer 550 huishoudens ofwel 1300 personen wekelijks een voedselpakket kunnen ophalen. Bij de Tilburgse Voedselbank zijn ongeveer 100 vrijwilligers actief. De werkzaamheden zijn heel divers: pakketsamensteller, pakketuitdeler, chauffeur, logistiek manager, fondsenwerver, klusjesman, voedselverwerver, administratieve kracht, magazijnmedewerker enzovoorts. Ook vrijwilliger worden bij de Tilburgse voedselbank? Kijk dan even op deze website.

Wil je een indruk van de Tilburgse voedselbank? Check dan even onderstaande video: