Open Toffe Tuinen route 2024

Informatie
Datum:
15 juni 2024 11:00
-
16 juni 2024 17:00
Prijs: Gratis

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni is het de elfde keer dat de route langs open Toffe Tuinen in Tilburg georganiseerd wordt. Inwoners en samenwerktuinen zetten de deur open en bieden zo een inspirerende tocht langs meer dan 30 tuinen.

Een Toffe Tuin is inspirerend

Een Toffe Tuin is een gezonde, klimaatadaptieve, water- en/of natuurvriendelijke tuin. Van een creatieve stadstuin tot bijzondere tuin in het buitengebied; ze zijn heel verschillend. We vinden dat deze niet strak hoeven te zijn of onder architectuur te zijn ontworpen, het gaat om het delen van ideeën en gezelligheid. De enthousiaste tuinliefhebbers delen graag hun kennis en ervaring. In sommige tuinen zijn ook plantjes te koop, in anderen iets lekkers. 

Open dag

Naast de tuinen van inwoners nemen verschillende ‘samenwerk’ tuinen de kans om een open dag te organiseren, zoals Un Bietje Groen, Begraafplaats Vredehof, Volkstuinen Moerenburg en Bloementuin st. Franciscus.

Pak de fiets

Sommige tuinen liggen zo ver van elkaar dat er makkelijk een mooie fietsroute te maken is. Posters en bordjes geven aan waar de entree van de tuin precies is.
Bezoekers kunnen de digitale plattegrond met deelnemende tuinen bekijken en opvragen via de website toffetuinentilburg.nl