Laden Evenementen

Openbare kunstexpositie in de wijk Theresia

Informatie
Datum:
13 november 2021 10:00
-
14 november 2021 17:00
Prijs: Gratis

Op 13 en 14 november kun je in de wijk Theresia een openbare kunstexpositie zien. De openbare kunstexpositie is te zien achter ramen van de buurtbewoners, maar nu ook bij winkels, café Mimi, kappers, scholen en instellingen. Mensen kunnen een route lopen aan de hand van een programma boekje, of zelf samenstellen. Lees snel verder.

De organisatie

Stadstuin Theresia vroeg Dorith van der Lee ( Bureau Dorith’ / raamexposities bij het Metropolitan Museum | Tilburg) om ook voor 2021 weer een tweede editie te organiseren, waarop zij Marjo Dirks (Bakfietsjuf) benaderde. Samen vormen zij de organisatie van kunstwandeling Theresia 2021.

Maak ’t mee in de wijk

Als buurtbewoonsters kennen zij de buurt goed. De dames besloten om ook de instellingen en scholen te benaderen om mee te doen. Onder het mom van Maak ’t mee in de wijk werden er naschoolse workshops georganiseerd voor leerlingen van basisschool de Stappen, peuters van Kinderdagverblijf Willemijntje en bewoners van woonzorgcentrum De Bijsterstede. De resultaten hiervan zijn te zien tijdens de kunstwandeling. Ook zijn eerdere resultaten van ‘Maak het mee in Theresia’ een maakproject voor ouderen in het voorjaar, te bewonderen. Wij zijn blij met alle enthousiaste aanmeldingen, van de gastramen van particulieren, van winkels, kappers, Café Mimi, Vluchtelingenwerk, Stichting Broodnodig, Stichting Office Assist van Amarant met werk van Artenzo, Studio de Gruyter, de open ateliers van Goretti, PARK en Art013 Basisschool de Stappen en Tiliander, de Bijsterstede en kinderopvang Kleintje Monopole en Willemijntje. Met als resultaat een route langs ruim 85 locaties. !

Tweede editie

Voor deze tweede editie van de kunstwandeling hebben we het gebied met 2 straten uitgebreid. De straten tussen het Wilhelminapark-Veldhovenring-Nijverstraat-Gasstraat-Van Mierlostraat-Buitenstraat-Lange Nieuwstraat, Gasthuisring en weer Wilhelminapark zijn geselecteerd. Achter elke raam kan men een kunstwerk vinden hetzij persoonlijk eigendom, hetzij beschikbaar gesteld door een kunstenaar.

Interesse?

Op zaterdag 13 en zondag 14 november kan je tussen 10:00 en 17:00 uur het boekje met plattegrond waarin alle locaties en deelnemers staan opgenomen, ophalen bij Stadstuin Theresia, Theresiastraat 15a. De wandeling zal overdag bij daglicht plaatsvinden, bij een enkeling zal ook ’s avonds nog iets te bewonderen vallen.