Laden Evenementen

Opening expositie CareFull bij Kunstloc Brabant in de LocHal

Informatie
Datum:
12 maart 2022 09:00
-
22 mei 2022 17:00
Prijs: Gratis

Op 11 maart opent Kunstloc Brabant een nieuwe expositie in de LocHal Tilburg, met de titel CareFull. In deze expositie staan zestien mensen centraal, tussen de 18 en 90 jaar. Ze maken kunst in verschillende Brabantse zorg- en welzijnsinitiatieven. Kunst maken zorgt dat ze zich prettiger voelen en hierdoor minder eenzaam.

Over de kunstenaars

Zestien mensen, tussen de 18 en 90 jaar, vertelden ons wat het maken van kunst voor hen betekent. Ze werden geïnterviewd en geportretteerd door Simone Vos en Marcel de Buck voor het magazine CareFull dat op 11 maart verschijnt op initiatief van Kunstloc Brabant. Daarin vertellen ze hoe kunst maken ervoor zorgt dat ze zich prettiger voelen en hierdoor minder eenzaam. Door deze makers zelf te laten vertellen wat het maken van kunst met ze doet, hopen wij ook beleidsmakers te overtuigen dat er nog veel meer mogelijkheden zijn om te werken aan de bestrijding van eenzaamheid en een gezonde samenleving.

Wij tonen in deze expositie hun werk. Kom kijken wat onze hoofdrolspelers maken en laaf je aan een diversiteit aan beelden, collages, schilderijen, poëzie, muziek en theater.

In de expositie is werk te zien van: Abdellatif Elmeslouhi, Liesbeth van Es, Dhyana, Debbie, Wil Hagen, Joop Meeuwisse, Louiza, Ivan Soe, Ria van den Oetelaar, Richard van Poppel, Menes, Mirthe Carprieaux, Coen, Tim Stoop, Mylène en Kris van der Velden.

De expositie is vormgegeven door Kunstloc Brabant in samenwerking met Miekie Timmers (TWIMMS) en Debbie.

Het programma

  • 13:30 – 14:00 uur: inloop
  • 14:00 – 14:30 uur: plenaire opening, uitreiking magazine CareFull aan de hoofdrolspelers, live optreden van Richard van Poppel
  • 14:30 – 16:00 uur: bekijken van de expositie onder genot van een drankje

Aanmelden

Aanmelden voor de opening is verplicht. Je ontvangt bij de opening ook een gratis magazine. De expositie is vanaf 12 maart te bezoeken tot en met 22 mei 2022.