Laden Evenementen

Opening expositie van Gerret Tol bij Galerie De Roos

Informatie
Datum:
07 november 2021
Tijd:
14:30 tot 17:00
Prijs: Gratis

Galerie De Roos presenteert een expositie van Gerret Tol. De expositie is van 7 tot en met 28 november te bewonderen op de Veldhovenring 25. Lijkt jou het leuk om hierbij te zijn? Lees snel verder voor alle informatie.

Gerret Tol

Van 7 tot en met 28 november exposeert Gerret Tol zijn abstracte schilderijen in Galerie De Roos. Gerret Tol schildert sinds 1985, na zijn studie aan de Rietveldacademie, in Amsterdam. Hij heeft diverse exposities in Amsterdam, Den Haag en New York. In 1992 komt hij naar Tilburg en in 1993 kiest hij er voor om ‘gewoon’ de kost te verdienen voor zijn gezin. Kunst brengt weinig inkomen voor Gerret. Het schilderen blijft doorgaan maar exposities zijn er bijna niet. Nu is het vuur weer opgelaaid en deze expositie in Galerie De Roos is de aftrap naar een nieuwe periode.

De expositie

De geëxposeerde werken zijn nieuwe, grote doeken (100×120) van de laatste jaren. Het schilderen is een proces van dagen en weken. Het is zoeken naar de beweging die lijnen maken. Hij maakt zijn werk vaak in de natuur: buiten, vooral in de Brabantse bossen. De abstracte vormen zijn expressionistisch geschilderd en de kleur is helder en scherp met zwart krijt.

Extra informatie

De opening van deze expositie is op zondag 7 november om 14.30 uur. Bad Duck zorgt voor de muzikale omlijsting.
Daarna is de expositie te bezoeken op zaterdag- en zondagmiddagen tussen 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de expositie vind je op de website van Gerret Tol. Het bekijken van de expositie is gratis.