Laden Evenementen

Opening expositie ‘Where the windows are open…’

Informatie
Datum:
23 juni 2022
Tijd:
19:00 tot 23:00
Website:
Prijs: Gratis
Locatie:Kunstpodium T

Op 23 juni is de opening van de expositie: ‘Where the windows are open… pigeons can nest’. Onderdeel van het Apprentice Master program van Kunstpodium T. De expositie is gratis te bezoeken.

Methodieken van open ramen, duiven, nieuwsbrieven en recepten.

De afgelopen maanden zijn we afgereisd naar elkaars thuishavens: van Arnhem tot Amsterdam, van Groningen tot Utrecht en van Tilburg tot (semi) Den Haag.
Net als vogels hebben we materialen en ideeën verzameld voor de nesten die we aan het bouwen zijn. We zijn ninja’s geworden, clowns en mantelzorgers, en hebben diners en picknicks in de zon gedeeld. We hebben nieuwsbrieven geschreven en tussen de verwilderde duiven gewandeld; samen (ver)bouwden we onze universums, onze kennishutten.

Duiven worden beschouwd als zowel plaagdieren als huisdieren, ze worden geprezen om hun vermogen om thuis te komen maar veracht om hun invasiviteit.
We nodigen ze binnen in Kunstpodium T en omarmen we hun pe(s)t-achtige kwaliteiten. We zetten de ramen open en bouwen een bibliotheek van duivenuitwerpselen, in een ruimte waar binnen en buiten in elkaar overvloeien.

Als een continu nestproces (noem het een residentie) zal de tentoonstelling halverwege opengaan, om ter plekke in onze methodologieën te delen, maar ook als een viering van onze conceptuele gemeenschappelijke grond. Tot het einde toe zullen we elkaars werken uitdagen en (her)bouwen, om zo opnieuw na te denken over wat maken eigenlijk betekent.