Laden Evenementen

Opening project ‘What is this world?’ bij Park013

Informatie
Datum:
15 januari 2022
Tijd:
15:00 tot 17:00
Prijs: Gratis

Het tentoonstellingsproject ‘What is this world?’ van kunstenaarsduo Bik Van der Pol verbindt en verkent vele perspectieven op en van de wereld. Het project laat zich inspireren door La Rabbia (Rage) van Pier Paolo Pasolini en reflecties van John Berger op deze film over oorlogsangst. Ook de Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch wordt ingezet als studie over onbehagen, verlies en overvloed. Op 15 januari vindt de aftrap van het project plaats* dat gaandeweg de tentoonstellingsperiode vorm krijgt en tot 20 februari te bezoeken is.

Blik Van der Pol

Sinds 1995 werken kunstenaars Liesbeth Bik en Jos van der Pol samen als Bik Van der Pol. Het duo ziet kunst als een instrument voor het verkennen van en reflecteren op sociale en politieke veranderingen in een constant veranderend landschap. In ‘What is this world?’ vormt een tot 8 meter opblaasbare bal het decor voor een live reality televisie-set. Deelnemers worden in de vorm van een talkshow uitgenodigd om met de kunstenaars samen te werken en de ruimte te vullen met hun ideeën en verbeeldingen over de toekomst van de wereld.

Opening

Het tentoonstellingsproject opent publiekelijk op zaterdag 15 januari om 15:00 uur. Je bent van harte uitgenodigd.

Extra informatie

PARK is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur, op afspraak. Toegang is gratis. Uiteraard neemt Park013 de gangbare coronaregels in acht. Ben je verkouden of ziek, kom dan niet. Toegang enkel met mondmasker en geldige QR-code.