Laden Evenementen

Openingsconcert Verrassende Ontmoetingen in de Schouwburg

Informatie
Datum:
09 oktober 2022
Tijd:
18:00 tot 20:00
Prijs: €15,00
Locatie:Schouwburg Tilburg

Op zondag 9 oktober kun je het Openingsconcert in de serie Verrassende Ontmoetingen bezoeken in de Schouwburg in Tilburg. Je kunt onder andere komen luisteren naar Kleurrijke Mama’s. Meer weten? Lees snel verder!

De Kleurrijke Mama’s is een multicultureel vrouwenkoor dat 13 jaar geleden is opgericht naar voorbeeld van het vrouwenkoor in de Haagse Schilderswijk onder leiding van de zangeres Astrid Seriese. In Tilburg kwamen deze vrouwen van etnische, culturele en religieuze achtergronden bij elkaar om koffie te drinken en hun verhalen te vertellen. Dirigente Lizet van Beek en zangcoach Louise Donker hebben deze verhalen zijn vertaald in de opera Choutkara, die al in 2019 is ontwikkeld maar door de Corona-periode op 8 juli 2022 het levenslicht zag in het Jan van Besouwhuis in Goirle. Op 9 oktober gaat deze opera de première voor een groot publiek.

Na de pauze is het tijd voor ‘Shaffy en Brass’ door Harmonie L’Union uit Heythuysen o.l.v Erik Somers. Na het succesvolle project ‘Brel & Brass’ in 2017, waarbij de Belgische chansonnière Micheline van Hautum met meer dan 80 verschillende orkesten optrad in Nederland en België, is het nu tijd voor Shaffy & Brass. Wie kent ze niet, de evergreens uit de jaren ’70 zoals ‘Sammy’, ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’, ‘Laat me’ en ‘Pastorale’ samen met Liesbeth List.

Micheline van Hautum zal samen met Harmonie L’Union Heythuysen deze chansons eer aan doen en brengt ze op haar eigen wijze ten gehore. Samen met bastrombonist Jos Jansen brengt Micheline van Hautum een adembenemend concert en neemt de bezoekers direct mee in Franse sferen.

Meer informatie

Tickets kosten €15,00 en zijn verkrijgbaar bij de ticketservice van de Schouwburg of kun je hier online bestellen.