logo
Laden Evenementen

Opera op Grootbeeld | Don Giovanni [Mozart]

Informatie
Datum:
19 september 2023
Tijd:
19:00 tot 23:00
Prijs: €9
Locatie:Cultureel Centrum Jan van Besouw

De wereldberoemde zanger, dirigent en de houder van 14 Grammy Awards Plácido Domingo, kwam als dirigent en artistiek leider met een unieke Don Giovanni op de proppen in het Estates Theater Praag, waar de opera 230 jaar geleden in première ging.

De productie pronkt met een originele klassieke scène, traditionele kostuums, ontworpen door Theodor Pištek, de Oscarwinnaar “Beste kostuumontwerp” voor de Amadeus-film en authentieke regie die past bij de uitvoeringskenmerken uit 1787. De productie is opgevat als een replica van de legendarische enscenering door de Nationale Theateropera uit 1969. De opera schittert onder leiding van Jiří Nekvasil, die verder wordt versterkt door sterren uit de Tsjechische operascène, uitgekozen door Maestro Domingo zelf.

Ook de vier winnaars van de gerenommeerde, internationale vocale competitie, Operalia, die Domingo zelf in 1993 oprichtte, voegen vitaliteit toe aan de productie: Irina Lungu, Dmitry Korchak, Julia Novikova en Simone Alberghini. “Het tastbare gevoel voor geschiedenis, het enthousiasme van de cast en de opwinding van de sterdirigent droegen allemaal bij aan een sfeer die de voorstelling groter dan het leven deed lijken.”