Laden Evenementen

Orkest Zuid: Classical Christmas in de Schouwburg

Informatie
Datum:
18 december 2022
Tijd:
14:30 tot 16:30
Prijs: €18,50
Locatie:Schouwburg Tilburg

Bariton Raoul Steffani zingt deze middag, onder begeleiding van OrkestZUID, sfeervolle kerstmuziek van componisten als Johannes Brahms, Edvard Grieg, Richard Strauss en Pjotr Tsjaikovski. Hij geeft hiermee blijk van zijn voorliefde voor het Scandinavische en Duitse (kerst)liedrepertoire.

Van Tsjaikovksi staat de bekende suite uit het kerstballet De Notenkraker op het programma. In deze fonkelnieuwe bewerking herken je de oorspronkelijke delen én ontdek je daarnaast een aantal nieuw bewerkte delen voor harmonieorkest. Uiteraard schitteren solist en orkest ook in een selectie van internationale kerstliederen: je hoort onder andere het Engelse The First Noel, het Duitse O Tannenbaum en het wereldberoemde Franse lied Cantique de Noël. Jos van de Braak heeft grote delen van de uit te voeren composities speciaal voor dit concert voorzien van een arrangement dat toegesneden is op de bijzondere instrumentale samenstelling. Ga mee op deze sfeervolle reis door het Winter Wonderland van de kerstmuziek!

Meer informatie

Een kaartje kost slechts €18,50. Ongeacht welke rang je zit, meer info over de voorstelling en je tickets bestellen hier!