Laden Evenementen

Pauwelswandeling vanuit Het Witte Kasteel in Loon op Zand

Informatie
Datum:
06 februari 2022
Tijd:
10:00 tot 13:00
Prijs: Gratis

Vanuit Het Witte Kasteel wordt er door een aantal vrijwilligers wandelingen georganiseerd. Houd jij van wandelen en ben jij toe aan nieuwe leuke routes? Dan ben je hier op het juiste adres! lees snel verder voor alle informatie omtrent deze wandelingen.

Pauwels wandelingen

De Pauwels wandelingen zijn ontstaan door enkele vrijwilligers van Het Witte Kasteel die samen graag de wandelschoenen aantrekken. Zij vonden het een goed idee om dit wandelen een soort van structurele vorm te geven. Dit was voor Piet Broos en Carel Govaarts een signaal om hierover te brainstormen en een wandelplan samen te stellen.
Beide heren kennen de omgeving van Loon op Zand als hun broekzak. “Wij wonen immers al jaren tussen prachtige bossen en natuurgebieden zoals onder andere De Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, De Brand, Zandleij en Plantloon, om maar enkele fraaie natuurgebieden te noemen,” aldus de heren.

Over de wandelingen

In sommige gevallen wordt per fiets vertrokken vanuit het kasteel naar een startlocatie om het gebied van de Heerlijkheid Loon op Zand geheel te verkennen. De wandeling duurt 2 á 2,5 uur en aan het einde heb je ongeveer 10 kilometer gelopen. Bij vragen kan je contact opnemen met Piet Broos via piet@hetwittekasteel.nl. Meelopen is op eigen risico, stevig schoeisel is vereist. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Verzamelen is vanaf 10.00 uur in Het Koetshuis, waarna de wandeling start om stipt 10.15 uur. Na de wandeling is Het Koetshuis geopend voor een kopje koffie en/of een heerlijke lunch.

Privé wandeling

Het is ook mogelijk om een Pauwelswandeling ‘in te huren’. De gidsen staan dan voor je klaar om een gezamenlijk uitgekozen wandeling met jou, je familie of vrienden te lopen, en je te voorzien van alle natuur- en cultuur/historische informatie. Deze wandelingen zijn te reserveren op donderdag en op zondag. Ook op donderdag is er de mogelijkheid om na afloop van de wandeling een drankje te nuttigen in Het Koetshuis, tot uiterlijk 17.00 uur. De kosten van deze wandeling zijn slechts € 25,00 voor een groep van maximaal 20 personen.

Schema

Onderstaande wandelingen zijn gepland voor 2022:

 • 02-01:   Land van Kleef/Bosch en Duin (Ransuilen).
 • 06-02:   De Mast.
 • 06-03:   Huis Ter Heide, zuid.
 • 03-04:   Plantloon (met de fiets).
 • 05-06:   Zandleij.
 • 03-07:   Kaatsheuvelse IJsbaan/Roestelberg (met de fiets).
 • 07-08:   De Brand.
 • 04-09:   Bosch en Duin (met de fiets).
 • 02-10:   Het Loonse Land.
 • 06-11:   Huis Ter Heide, noord.
 • 11-12:    Noorderbos.

Extra informatie

Het is niet nodig om een plek te reserveren voor een van de wandelingen. Bij vragen is het wel mogelijk om contact op te nemen met de organisatie via: piet@hetwittekasteel.nl.