Peerke Donderslezing in aula van Tilburg University

Informatie
Datum:
14 november 2021
Prijs: Variërend
Locatie:Tilburg University

Op zondag 14 november geeft Cynthia Mcleod de jaarlijkse Peerke Donderslezing. De Surinaamse schrijfster vertelt over het slavernijverleden. Lijkt het jou interessant om deze lezing bij te wonen? Lees hier dan alle informatie.

De jaarlijkse Peerke Donderslezing

De Peerke Donderslezing wordt dit jaar gegeven door Cynthia McLeod. De Surinaamse schrijfster vertelt op zondag 14 november in de aula van Tilburg University over het slavernijverleden. Aansluitend wordt de speelfilm ‘Hoe duur was de suiker’ vertoond in Cinecitta. Deze film is gebaseerd op een van de boeken van Cynthia McLeod. In verband met de voorbereiding is het noodzakelijk zich voor 8 november in te schrijven. De lezing begint om 13.00 uur, de film om 16.15 uur. Het tonen van een corona qr-code is verplicht.

Het slavernijverleden

Het slavernijverleden is een van de belangrijkste maatschappelijke thema’s van dit moment. In Tilburg wordt volgend jaar een slavernijmonument onthuld. Slavernij heeft een duidelijke relatie met Peerke Donders. Toen hij in Suriname onder de melaatsen werkte, klaagde de Tilburgse missionaris in zijn brieven slavernij in harde bewoordingen aan. Een hartverscheurend citaat uit een van de brieven is over een lengte van tachtig meter aangebracht rond het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg Noord.

Stichting Petrus Donders

De Peerke Donderslezing werd vanaf 2009 georganiseerd door het Wereldpodium. De lezing die de bekende schrijfster Cynthia McLeod op 14 november geeft, is voor de eerste keer georganiseerd onder verantwoordelijkheid van de Stichting Petrus Donders Tilburg, beheerder van het immateriële en materiële erfgoed van de bekendste Tilburger. Het slavernijverleden is een van de specialisaties van Cynthia McLeod, niet alleen succesvol schrijfster maar ook historica die veel onderzoek baseert op oral history

Extra informatie

Peerke Donderslezing wordt gegeven in de aula van Tilburg University. Aanvang 13.00 uur. Aansluitend wordt in Cinecitta de film ‘Hoe duur was de suiker’ vertoond. Deze speelfilm is gemaakt naar het bekendste boek van Cynthia McLeod. Ze leidt de film zelf in. Aanvang 16.30 uur. Voor alle informatie over de filmvertoning bekijk je gemakkelijk dit agenda item.

Interesse

Het bijwonen van de lezing kost 5 euro per persoon. Een kaartje voor de film kost 6,50 euro. Een combinatieticket kost 10 euro. Het gewenste bedrag overmaken op rekeningnummer NL 92 RABO 0135 7511 60 ten name van Stichting Petrus Donders Tilburg onder vermelding van Peerke Donderslezing of combinatieticket, onder gelijktijdige opgave via info@peerkedonders.nl. Wie alleen de filmvertoning bij wil wonen moet reserveren via de website van Cinecitta.