logo
Laden Evenementen

Peter Henk Steenhuis te gast bij Gianotten Mutsaers

Informatie
Datum:
17 oktober 2021
Tijd:
14:00 tot 16:00

Zondag 17 oktober is Peter Henk Steenhuis te gast bij bij Gianotten Mutsaers. Hij geeft een lezing over zijn net verschenen boek Zin in het alledaagse. Het evenement start om 14:00 uur. In verband met mogelijke drukte is het belangrijk dat jij jouw plekje reserveert. Lijkt jou het leuk om hierbij te zijn? Lees dan snel verder!

De start

Drie jaar geleden begon journalist Peter Henk Steenhuis in dagblad Trouw de rubriek Zin in het alledaagse. Deze rubriek was een vervolg op de jarenlange samenwerking tussen Steenhuis en voormalig Denker des Vaderlands, René Gude. Samen zochten zij een moderne manier om over zingeving te praten, wat Gude liever ‘zinmaking’ noemde. Na de dood van Gude ontwikkelde Steenhuis een model om op de werkvloer aan de slag te gaan met zinmaking. Dat resulteerde in de boeken Zin in werk, WerkverZetten, en Ambachtelijke zingeving.

Goed op weg

Het draait in het werk van Steenhuis telkens om de concrete uitwerking van één uitspraak van Gude: ‘‘Als je leven prettig aanvoelt, het er aardig uitziet, je begrijpt waar het over gaat en je de doelstelling onderschrijft, dan ben je qua zingeving al een heel eind.’’

Zin

Je kunt zin maken op je werk. Maar hoe gaat dat in het leven van alle dag? Met die vraag startte Steenhuis in 2019 Zin in het alledaagse, waarvan uitgeverij Ten Have nu een selectie bijeen heeft gebracht in het gelijknamige boek. Zin in het alledaagse; verhalen over hoe het leven betekenis krijgt bevat gesprekken met gewone, maar altijd bijzondere Nederlanders over hoe zij hun leven betekenis geven. Peter Henk Steenhuis sprak met hen niet over zingeving in theoretische zin, maar verzamelde verhalen over de manier waarop zij zin doen, maken, elke dag opnieuw.

Het boek

In Zin in het alledaagse komt ook een inwoner van Tilburg aan het woord: Thom Geurts. Hij vertelt hoe over de leegte die zijn vroeg-overleden vader achterliet. “Ik ben die leegte in de loop van de jaren steeds meer als een opdracht gaan zien,” aldus Thom. Niet om als een soort historicus te ontdekken wie zijn vader was. “Dat zou een stoplap zijn, waarmee ik die leegte alleen maar zou bestrijden in plaats van hem in het gezicht te zien. Ik besefte dat die leegte veel meer is dan een gebrek aan kennis. Dat die leegte bij me hoort, een onderdeel is van wie ik ben.”

Reserveren

Wil je hier graag bij zijn? Reserveer dan snel jouw plaats via het volgende mail adres: info@gianottenmutsaers.nl. Er wordt bij dit event gebruik gemaakt van de Corona Check App. Voor eventuele extra informatie betreffende het evenement kan je terecht op de website van Gianotten Mutsaers.