Laden Evenementen

Pianist Telderman organiseert residentie in muziekpodium Paradox

Informatie
Datum:
06 oktober 2021
Tijd:
19:30 tot 21:30
Prijs: €10,

Op woensdag 6 oktober zijn saxofonist Phil Meadows en drummer Gerri Jäger de eerste gasten van een nieuwe residentie van pianist Telderman in muziekpodium PaRaDoX. De twee muzikanten worden door de Tilburgse pianist/componist uitgenodigd in zijn oefenruimte in Dock Zuid om in drie dagen elkaar muzikaal te leren kennen. Op woensdagavond wordt deze ontmoeting afgesloten met een concert in PaRaDoX, het belangrijkste jazzpodium van Zuid-Nederland.

Interplay

De residentie is onderdeel van de concertreeks ‘Interplay’. In deze concertreeks gaat Telderman op zoek naar interactie en wisselwerking; niet alleen tussen de gastmuzikanten, maar ook met het publiek. Hij nodigt muzikanten uit die met hem de uitdaging aangaan en openstaan voor elkaar, elkaar prikkelen en vrijmoedig improviseren. De serie is meer dan alleen een muzikale ontmoeting. Het publiek krijgt deze avond alles te weten over de artiesten: hun achtergrond, invloeden en passies.

Meadows en Jäger

Voor de eerste editie nodigt hij de Britse saxofonist Phil Meadows en de van oorsprong Oostenrijkse drummer Gerri Jäger uit. Meadows is een London based saxofonist, oprichter van onder meer het Engines Orchestra en bracht onder eigen naam het album ‘Beware of the Bear’ uit. Een paar maanden terug was hij dirigent bij het Metropool Orkest voor hiphop platform 101Barz. Gerri Jäger combineert met zijn bands Knalpot en Rooie Waas spannende experimentele drums, electronics, vintage Yamaha-keyboard met drumsynthesizers en behoort volgens muziekjournalist Peter Bruyn tot één der meest innovatieve muzikanten die Nederland rijk is.

Over TELDERMAN

TELDERMAN is de podiumnaam voor pianist Rogier Telderman. Rogier Telderman is een Nederlandse pianist, componist en bandleider en wordt geroemd om zijn lyrische en energieke spel, waarin hij het creëren van verhalen centraal stelt. Hij bracht platen uit met het Rogier Telderman Trio en afgelopen jaar met Bałdych-Courtois-Telderman op het befaamde ACT Music. In 2016 kreeg hij van de programmeurs van de beste jazzclubs van Nederland de Young VIP-award. Tevens is Rogier Telderman ambassadeur en gastheer van de ‘Steinway Sessies’ van het Chassé Theater in Breda.

Interesse?

Wil jij hierbij zijn? Het vindt plaats op woensdag 6 oktober en de kaartjes kosten €10,-. De kaartjes zij te bestellen via de website van Paradox.