Agenda

wintergloed

Piushaven Wintergloed

Wanneer: 9 december 2017 van 18:00 tot 23:00 Waar: Piushaven Entree: Gratis

Piushaven Wintergloed

Piushaven Lichtjesfeest is omgedoopt naar een warm winters festival genaamd ‘Piushaven Wintergloed’. Een lange avond om bekende en nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van elkaar en diverse optredens.

Piushaven Wintergloed is het vervolg op het oude bekende Lichtjesfeest. Dit jaar weer een slag groter dan afgelopen jaar, wel met de warme,  intieme sfeer die we van het Lichtjesfeest kennen. Een toegankelijk en cultureel havenfeest waarin ontmoeting, verbinding en inspiratie centraal staan. Amateurkunstenaars werken samen met professionele kunstenaars, Nieuwe Nederlanders werken samen met geboren Tilburgers, ondernemers werken samen met buurtbewoners.

Kilometer culturele voorstelling

Op 9 december is de haven een sfeervol verlicht decor voor een bijna kilometer lange, doorlopende culturele voorstelling in een winterse sfeer. Tussen de kop van de haven en Villa Pastorie kan het publiek op circa 15 locaties genieten van uiteenlopende optredens en voorstellingen. Er zijn podia op het water, aan de kade, op enkele schepen van de Tilburgse museumhaven, op terrassen, de Love Boat en bij ondernemers buiten en binnen. Programmering is in handen van Boy Jonkergouw van Goed is Goed Producties. Er wordt samen gewerkt met Stichting Thuishaven Tilburg, Piushaven Levend Podium, Horeca Piushaven en diverse Tilburgse culturele disciplines.

Muziek, theater hapjes, drankjes en vuurtjes

Op diverse locaties kunnen de bezoekers zich warmen aan vuurtjes in olievaten, een winters hapje en drankje en vooral aan het samenzijn met buurt- en stadsgenoten en optredens die je raken. Variërend van akoestische muziek tot koren, Folk, dans en theatervertellingen. Met o.a. popkoor AKoorT en de Tilburgse Opera, presentator Oscar Kocken en singer songwriters Demira Jansen, Claudy Wolfs, Eva van Pelt en Joost van Dijk, Folkbands Ogham en We nun Henk. De bands Creep-in-in en Goldfish, dans van Showemdans, Sentimento  met een draaiorgel van levende muzikanten, muziektheater op straat van EELT en Pop up Cinema met nostalgische Tilburgse Winterbeelden.

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar start Piushaven Wintergloed om 18.00 uur met een lampionnenoptocht o.l.v. Contour DeTwern.

Meer informatie?

Locatie

Reageer op dit bericht