Laden Evenementen

Pop Up Cinema bij De Nachtzuster

Informatie
Datum:
13 december 2022
Tijd:
19:30 tot 23:00
Prijs: €7,50
Locatie:De Nachtzuster
Pop up cinema bij De Nachtzuster

Op dinsdag 13 december staat er weer een nieuwe editie van Pop Up Cinema bij De Nachtzuster gepland. Vanaf 19:30 uur verandert de zaal van De Nachtzuster in een verrassende bioscoopzaal. Klinkt gezellig toch? Lees snel verder.

Deze keer wordt de documentaire ‘Where are you, Adam?’ gedraaid. Dit is een uniek filmproject van de Oekraïense Alexander Plyska en Alexander Zaporoshchenko. Deze documentaire geeft een inkijkje in het leven van monniken op het Griekse schiereiland Athos. Alexander Zaporoshchenko heeft een tijd samengeleefd met de monniken en zo unieke toegang gekregen tot het eeuwenoude kloosterleven dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor buitenstaanders. Dit alles met prachtige, beschouwende beelden als resultaat.

Nominaties en prijzen

De film heeft diverse nominaties en prijzen in de wacht gesleept. In 2019 won hij de Grand Prix van het Internationale filmfestival ‘’Pokrov’’. Het bestaan van deze film heeft heel wat werk gekost. Alexander heeft 10 jaar besteed aan het mogelijk maken van deze documentaire en vier jaar gewerkt aan het filmen van de bijzondere beelden.

Meer informatie

De deuren openen om 19:30 uur en het programma begint om 20:00 uur. De deuren sluiten om 23:00 uur. Meer informatie over de film vind je op deze website. Na afloop van de film wordt er een gesprek aangegaan met Katia Novikova. Katia is een in Nederland wonende Oekraïense die zich inzet voor het organiseren van vertoningen van deze film zodat een groter publiek kennis maakt met het werk van Plyska en Zaporoschenko.

Bekijk de trailer van de documentaire hieronder!