Pop Up Cinema bij De Nachtzuster

Informatie
Datum:
13 oktober 2023
Tijd:
17:00 tot 23:30
Prijs: 10
Locatie:De Nachtzuster
Pop Up Cinema

Op vrijdag 13 oktober staat er weer een nieuwe editie van Pop Up Cinema bij De Nachtzuster gepland. Vanaf 17:00 uur verandert de zaal van De Nachtzuster in een verrassende bioscoopzaal. Klinkt gezellig toch? Lees snel verder.

Op 13 oktober presenteert De Nachtzuster Cinema x Performance met de documentaire Moonage Daydream over David Bowie! Daaraan vooraf gaat een optreden van de Tilburgse performance band LaPiratesse.

Moonage Daydream

Moonage Daydream (2022) is een experimentele documentaire zoals je er nog nooit een gezien hebt. Documentairemaker Brett Morgen weeft spectaculair archiefmateriaal samen tot een caleidoscopische, half-psychedelische en zeer ambitieuze portret van de eclectische artiest. De film bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar
ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en ook voldoening geeft in de 21e eeuw. Moonage Daydream is meer dan een documentaire. Het is een genreoverschrijdende filmische ervaring gebaseerd op een van de meest iconische wereldberoemde rocksterren aller tijden.

  • Filmduur: 140 minuten;
  • Genre: Documentaire, muziek;
  • Regisseur: Brett Morgen;
  • Taal film: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

LaPiratesse

Mede beïnvloed door shapeshifting David Bowie, de intensiteit van Nick Cave and the Bad Seeds en de magische surrealiteit van Sigur Ros brengt LaPiratesse een rijke mix van modern klassiek, tot jazz en pop-rock, wereldmuziek, als ook dans, fashion-design en spoken word. “Met een frontvrouw die niet zingt, maar wel iets te zeggen heeft!”

LaPiratesse is de performance band van artiest Inez Wolters. Inez benadert haar nummers als visuele live clips en gebruikt het podium als ruimte voor protest en een manier om onszelf te activeren. Ze neemt je mee in haar gedachten, vragen en dromen over nu en (over)morgen. Dit doet zij op een persoonlijke manier, die tegelijkertijd universele thema’s weet te raken over (gender)gelijkheid, femininiteit, technologische en natuurlijke omwentelingen maar ook over armoede en eenzaamheid. De graadmeter? Als het maar schuurt, vervreemd, je brein openbreekt of je hart doet bonken.

Speciaal voor Pop Up Cinema x De Nachtzuster brengt LaPiratesse een intieme set. Inez doet dit samen met multi-instrumentalist Wouter de Belder en gitaarklankentovenaar Willem Heylen. Sander Verbiest maakt live visuals met geprojecteerde ecoline-creaties. Inez speelt met de kracht van transformatie tijdens de performance, wat een visueel rijke aaneenschakeling van karakters en kostuums oplevert.

Meer informatie

Het programma begint om 17:00 uur en duurt tot 23:30 uur. De ticketprijs is €10,-.