Agenda

carla van bree

Pop Up Cinema in de LocHal met More Human Than Human

Wanneer: 17 september 2019 van 19:45 tot 22:45 Waar: Bibliotheek Midden-Brabant Entree: €7,-
Bestel tickets

Pop Up Cinema in de LocHal met More Human Than Human

Op dinsdag 17 september onderzoeken we in het Future Lab van de Lochal de relatie tussen mens en robot met de vertoning van de documentaire ‘More Human Than Human’. De opkomst van kunstmatige intelligentie brengt interessante vraagstukken met zich mee over een maatschappij waarin robots samenleven met de mens. Na afloop leidt Silvia De Conca, PhD researcher en expert op dit gebied, een debat over het thema.

De vertoning wordt in samenwerking met de Universiteit van Tilburg in het kader van het 25-jarig bestaan van TILT (The Tilburg Institute for Law, Technology, and Society) georganiseerd. Pop up Cinema vertoont elke maand films met de thema’s technologie, data en toekomst.

More Human Than Human – Een film van Femke Wolting & Tommy Palotta

Kunstmatige intelligentie is overal. We hebben, veelal onbewust, er al een relatie mee. We vinden het bijvoorbeeld doodnormaal dat we kunnen praten tegen onze telefoon, in de vorm van Siri. Maar wat betekent het als KI nog verder ontwikkelt? Zullen liefdesrelaties met een algoritme normaal worden? Of is het juist potentieel de grootste bedreiging voor de mens?

Aan de hand van een hybride mix aan interviews en sciencefiction beelden weten de makers een krachtig filosofisch betoog neer te zetten door vragen te stellen over menselijkheid, identiteit en ethiek. Hun zoektocht doet ons beseffen hoe kunstmatige intelligentie het leven van ons, en onze kinderen, kan beïnvloeden. Technologie zal de mens verder vormen. Wie weet wat we zullen worden?

Praktische informatie

  • Deuren open: 19:45
  • tickets 7 euro (incl fee)
  • start film: 20.00 Tickets

Locatie

Reageer op dit bericht