Laden Evenementen

Pop-up cinema met korte filmmarathon bij De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
23 juli 2023
Tijd:
20:00 tot 23:00
Prijs: Gratis
Locatie:Theater De Nieuwe Vorst
buitenbioscoop tilburg

Op zondag 23 juli presenteert Pop Up Cinema tijdens het Kraak Kermis Festival in Theater De Nieuwe Vorst een filmavond voor mensen die een escape zoeken tijdens de Tilburgse kermis. Bezoek een parallel universum op het witte doek met vijf (inter)nationale short films die je op verschillende manieren kennis laten maken met een merkwaardige werkelijkheid. Om 20:00 uur starten de films in de Rode Salon van het theater, een kaartje kopen is niet nodig.

Vijf vervreemdende korte films in de Rode Salon

Het filmblok is speciaal voor het Kraak Kermis Festival gecureerd door het Tilburgse filmplatform Pop Up Cinema. Tijdens deze avond is onder andere de prijswinnende sci-fi short Party on the CAPS (2018-2019) van de kunstenaar Meriem Bennani te zien.Party on the CAPS speelt zich af in een toekomst waarin vliegen is vervangen door teleportatie. Migranten die illegaal naar Amerika willen teleporteren, worden door de autoriteiten onderschept en in kampen op het eiland CAPS gezet. Meriem creëerde in deze korte film een ontheemd en absurdistisch universum waarin een krokodil vertelt over het leven in een bruisende Marokkaanse buurt in CAPS. De film laat zien hoe belangrijk humor is als vorm van politiek verzet. Het werk van Meriem biedt commentaar op het westerse immigratiebeleid en was voorheen te zien in het Museum of Modern Art in New York en het EYE filmmuseum in Amsterdam, waar ze in 2019 de Eye Art & Film Prize won. Bennani (‘88) groeide op in Rabat en studeerde in Parijs en in New York, waar ze gevestigd is.

3D animatie en stop-motion

Tijdens de korte filmmarathon komen verschillende disciplines samen, van traditionele animatie tot stop-motion en augmented reality. Er is deze avond ook onthutsend werk te zien van regisseur en 3D animator Nikita Diakur, de Rotterdamse filmmaker en muzikant David Spanish, stop-motion regisseur en ontwerper Sverre Fredriksen en het Franse illustratietrio Chloé Farr, Gabrielle Selnet en Adam Sillard. Bezoekers bepalen zelf wat ze willen betalen. Kom wel op tijd want er kan maar een beperkt aantal bezoekers in de Rode Salon.

Pop Up Cinema

Pop Up Cinema is een platform voor film en reflectie. Ze brengt sinds 2013 bijzondere films op bijzondere plekken. Door geëngageerde programma’s te ontwikkelen waarin film altijd het vertrekpunt vormt voor dialoog, debat of lezing, daagt Pop Up Cinema je actief uit om ideeën en overtuigingen te heroverwegen.

Kijk voor meer informatie over dit evenement en andere filmvertoningen op de website.