Agenda

LocHal

Pop Up Talent Talks op expo Van Hier & Verder in de LocHal

Wanneer: 30 september 2021 van 20:00 tot 21:30 Waar: LocHal Entree: Gratis
Bestel tickets

Pop Up Talent Talks op expo Van Hier & Verder in de LocHal

Op donderdag 30 september en donderdag 14 oktober vindt in de LocHal in Tilburg een Pop Up Talent Talk plaats in het kader van de expo Van Hier & Verder. Tijdens de Talent Talks geven makers in een interview setting een kijkje in de keuken van hun maakproces. Aan de hand van eigen gekozen fragmenten komen we erachter wat de makers inspireert en hoe hun werkproces verloopt. De Talent Talks is een concept van Pop Up Cinema, de interviews worden verzorgd door Meike van Zandvoort.

De programma’s van Pop Up Cinema komen vaak tot stand in samenwerking met een of meerdere partners. In dit geval is dat Kunstloc Brabant. Met de expo Van Hier & Verder toont Kunstloc het talent dat in Brabant groeit en bloeit. Makers uit verschillende disciplines tonen hun werk. Alle deelnemende makers hebben een talentontwikkelingstraject afgelegd binnen het programma TalentHub Brabant.

Talent Talk gasten donderdag 30 september

Tijdens deze avond zijn te gast: Tosca van der Weerden (talenthub Next), Abee (Music hub Brabant) en Bram van Helden (talenthub PLAN).

Tosca van der Weerden

In het werk van illustrator en animator Tosca van der Weerden staan vaak onverschrokken vrouwen centraal. Kijkers geven vaak aan dat ze zich gesterkt voelen door haar werk, en dat het voelt alsof ze in de spiegel kijken. De grafische karakters inspireren om je uit te spreken over waar je voor staat. Het is een kwaliteit die is opgemerkt door verschillende organisaties, waaronder Amnesty International. Naast haar werk als illustrator, animator en het runnen van een Etsy-winkel, werkt Tosca als docent-assistent / producer op de kunstacademie AKV St. Joost, dezelfde academie als waar ze illustratie studeerde voordat ze er in 2018 haar master in animatie behaalde.

Tosca volgt het talentontwikkelingstraject Next. “Ze onderzoekt en bevraagt urgente en actuele thematieken als gender- en diversiteitskwesties op een geheel eigen manier. We zijn ervan overtuigd dat Tosca echt impact kan maken en verandering tot stand kan brengen middels haar werk en haar vraagstelling.”, aldus de partners van talenthub Next.

Abee

Abee (Alyssa Bottse,1995) begon op haar 15e liedjes te schrijven en nam in die tijd ook geregeld covers op die zij op YouTube plaatste. Hierdoor kwam ze op de radar bij een management uit Rotterdam, die haar sindsdien bijstaat in haar muzikale carrière. Inmiddels heeft zij getekend bij Universal Music Publishing.

In 2019-2020 volgde Alyssa een talentontwikkelingstraject bij Music Hub Brabant. Volgens haar mentor Steffi Blonk (programmeur bij de Effenaar), zit het met die muziek wel goed: “De muziek van Abee klinkt erg internationaal, wat genoeg zegt over hoe ver zij hierin is,” aldus Steffi Blonk.

Bram van Helden

Bram van Helden (1988) is theatermaker en geeft steeds een andere vorm aan zijn werk (theater, performance, installatie en expositie). Op dit moment volgt hij een driejarig ontwikkelingstraject bij PLAN, talenthub voor theater, circus en dans. Zijn werk roept een vergelijkbare verstilling en verwondering op zoals die ook in de natuur te ervaren is. Vaak staat het op theatrale wijze leven inblazen van objecten centraal. Bijvoorbeeld in de groeiende reeks Future Zen Garden, waarin plastic organismes de performers zijn. De afgelopen jaren was het werk van Bram onder andere te zien op Theaterfestival Boulevard, Festival Cement, Dutch Design Week, Over het IJ festival, Festival Twee Turven Hoog en Theaterfestival De Parade. De komende jaren heeft Bram als doel een stevige bodem te creëren voor zijn maker schap in zowel het theater als beeldende kunstsector.

Interesse

Wil jij hierbij zijn? Meld je dan aan via de website van Kunstloc Brabant. Toegang voor deze bijeenkomst is gratis. Wees er snel bij! Er kunnen slechts 50 deelnemers aanwezig zijn, dus ben er snel bij!

Locatie