Laden Evenementen

Prachtige expositie bij Kunstpodium T

Informatie
Datum:
10 juni 2022 13:00
-
03 juli 2022 17:00
Website:
Prijs: Gratis
Locatie:Kunstpodium T

De expositie Where the windows are open… pigeons can nest bij Kunstpodium T is onderdeel van het Apprentice Master program (A/M). Deze is te zien van 10 juni tot en met 3 juli en is vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur geopend. Wees welkom op de officiële opening op 23 juni vanaf 19:00. Lees snel verder voor alle informatie.

In deze zevende editie zijn vier talentvolle kunstenaars gekoppeld aan twee ervaren hedendaagse kunstenaars. Samen maken ze nieuw werk en een eigen expositie. Deze expositie is gecreëerd door Eliisa Loukola, Ida Leijting, Lena Longefay, Tianyi Zheng met Bart Stuart en Klaar van der Lippe als Masters.

De expositie:

Methodieken van open ramen, duiven, nieuwsbrieven en recepten. De afgelopen maanden zijn we afgereisd naar elkaars thuishavens: van Arnhem tot Amsterdam, van Groningen tot Utrecht en van Tilburg tot (semi) Den Haag. Net als vogels hebben we materialen en ideeën verzameld voor de nesten die we aan het bouwen zijn. We zijn ninja’s geworden, clowns en mantelzorgers, en hebben diners en picknicks in de zon gedeeld. We hebben nieuwsbrieven geschreven en tussen de verwilderde duiven gewandeld; samen (ver)bouwden we onze universums, onze kennishutten.
Duiven worden beschouwd als zowel plaagdieren als huisdieren, ze worden geprezen om hun vermogen om thuis te komen maar veracht om hun invasiviteit.

We nodigen ze binnen in Kunstpodium T en omarmen we hun pe(s)t-achtige kwaliteiten. We zetten de ramen open en bouwen een bibliotheek van duivenuitwerpselen, in een ruimte waar binnen en buiten in elkaar overvloeien. Als een continu nestproces (noem het een residentie) zal de tentoonstelling halverwege opengaan, om ter plekke in onze methodologieën te delen, maar ook als een viering van onze conceptuele gemeenschappelijke grond. Tot het einde toe zullen we elkaars werken uitdagen en (her)bouwen, om zo opnieuw na te denken over wat maken eigenlijk betekent.

Meer informatie:

De expositie is gratis te bezoeken. Meer informatie is te vinden op de website.