Première All-EEN van Katja Grässli bij De Nieuwe Vorst (première)

Informatie
Datum:
18 november 2021
Prijs: Variërend
Locatie:Theater De Nieuwe Vorst

Een unieke dansvoorstelling die een brug slaat tussen dove, slechthorende en horende mensen. Hoe kan je dansen zonder muziek te horen? Hoe ziet dans eruit als het in gebarentaal wordt geuit? Hoe beleef je als bezoeker de voorstelling als jouw vorm van communiceren niet meer vanzelfsprekend is? De voorstelling ALL-EEN geeft mensen een kijkje in het leven van een doven. De première is op 18 november en zal om 20:30 uur starten. Lijkt jou het gaaf om hier bij te zijn? Lees dan snel verder voor alle info.

De voorstelling

Met de voorstelling ALL-EEN nemen de doof geboren danser Pawel Moléda en (slecht)horende danser Sharon Wesseling het publiek mee in hun onderzoek naar wat ons mensen verbindt. Dit door zowel dans als gebarentaal te gebruiken in de voorstelling. Iedereen ervaart de werkelijkheid anders. We zijn allemaal alleen en toch verbonden: all een. Alleen wijzelf weten hoe het voelt om ons eigen leven te leiden. We proberen de ander mee te nemen in onze belevingswereld, maar taal is lang niet altijd toereikend om onze gevoelens over te brengen. De voorstelling ALL-EEN onderzoekt wat er achter de struikelblokken van communicatie schuilt.

ALL-EEN wordt door het gebruik van een cross-over tussen dans en gebarentaal, leesbaar voor degenen die gebarentaal kennen. De muziek is niet alleen hoorbaar voor het horende publiek, maar ook voelbaar voor slechthorend en doof publiek. Dit doen we door het gebruik van sublagen (trillingen). Daarnaast wordt fotografie ingezet om een extra autonome stem toe te voegen als visueel aspect. Na de voorstelling praten we met behulp van een gebarentolk na over de voorstelling om zo van elkaar te ontdekken hoeveel manieren er zijn om de voorstelling te ervaren.

Agenda

  • Donderdag 18 november (première) 20:30 uur;
  • Vrijdag 19 november (voorstelling 1) 20:30 uur;
  • Zaterdag 20 november (voorstelling 2) 20:30 uur.

Interesse

Lijkt het jou leuk om hier bij te zijn? Voor alle informatie betreffende ticket prijzen en de show bekijk je gemakkelijk op de website. Ziet de organisatie jou op een van de avonden daar?