Agenda

Dark Waters

Première Dark Waters bij Cinecitta

Wanneer: 23 januari 2020 van 16:15 tot 18:30 Waar: Cinecitta Entree: €10,25
Bestel tickets

Première Dark Waters bij Cinecitta

Vanaf 23 januari draait in Cinecitta de indrukwekkende en geloofwaardige film Dark Waters met Oscargenomineerde Mark Ruffalo. Deze film is zeer actueel gelet op de PFAS affaire in Tilburg.  De vervuilde en -baggerspecie die mogelijk PFAS bevat: de verzamelnaam voor 6000 chemische stoffen die nauwelijks afbreekbaar zijn.

Over Dark Waters

Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott. Hij is net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict.

In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemie concern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemie concern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah (Oscarawinnares Anne Hathaway) en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.

Extra info

Dark Waters draait op donderdag 23 januari voor het eerst in Cinecitta. Om 16.15 uur begint de film. Tickets kun je bestellen via de website van Cinecitta. Een kaartje voor Dark Waters kost €10,25.

Locatie

Reageer op dit bericht