Laden Evenementen

Presentatie van het Brabant Boek Present bij Gianotten Mutsaers

Informatie
Datum:
03 september 2022
Tijd:
14:30 tot 15:30
Prijs: Gratis
Locatie:Boekhandel Gianotten Mutsaers

Zaterdag 3 september om 14:30 uur presenteert Simone Atangana Bekono een hete vierde editie van het Brabants Boek Present. Met een feestelijke aftrap wordt de campagne ingeluid bij Boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg.

Boek Present

Van 3 tot 11 september 2022 krijgen lezers die in de deelnemende Brabantse boekhandels voor minimaal €12,50 boeken aanschaffen de novelle Zo hoog de zon stond aangeboden. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en literair productiehuis Tilt bouwen met dit present door aan een literaire traditie in de provincie.

Het verhaal, dat zich afspeelt tijdens een verstikkende hittegolf in Brabant, wordt uitgegeven door De Arbeiderspers. Redacteur Peter Nijssen noemt het verhaal “een gloeiende Brabantse Parel”. Het zorgt voor een perfecte afsluiting van een hete zomer en de start van een nieuw, veelbelovend cultureel seizoen.

Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) debuteerde overrompelend met de dichtbundel Hoe de eerste vonken zichtbaar waren (2017). De Volkskrant riep haar uit tot literaire talent van 2020 én 2021. Haar roman Confrontaties (2020) haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs, werd bekroond met de Hebban Debuutprijs, Prijs Beste Boek voor Jongeren èn de Anton Wachterprijs 2022.

Interesse?

Wil je erbij zijn? Meld je aan via deze link.