Laden Evenementen

Prijswinnende voorstelling ‘Songs for no one’ van Nastaran Razawi Khorasani naar Theater De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
17 maart 2022
Tijd:
20:30 tot 21:30
Prijs: €8,50

Op 17 maart komt de voorstelling ‘Songs for no one’ van Nastaran Razawi Khorasani, winnaar van de BNG Bank Theaterprijs 2021, naar Theater De Nieuwe Vorst. Wat betekent het om in een dictatuur te moeten leven? Met welke gedachten en hoop houdt de jonge generatie zich staande? ‘Songs for no one’ gaat over de kwetsbaarheid van vrijheid, over onvrijheid in het dagelijkse leven en over toekomstdromen van vrijheid. Lees snel verder.
Songs for no one ging in première tijdens Theaterfestival Boulevard in augustus en werd lovend ontvangen door pers en publiek. Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani won met deze voorstelling de BNG Bank Theaterprijs 2021 voor de beste voorstelling van het seizoen van theatermakers onder de 35 jaar. Vanaf maart 2022 speelt zij de voorstelling in theaters door het hele land.

Over Songs for no one

Nastaran neemt je in Songs for no one mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran. Op basis van telefoongesprekken maakt Nastaran een beeldende solo performance vol duetten, dialogen, gedichten en songs. Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is Songs for no one een portret van een verborgen samenleving en wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft.

Recensies

Songs for no one kreeg lovende recensies: ‘Als ze zingt, danst en rapt, voel je de bizarre werkelijkheid achter geblindeerde ramen in een land waar verraad, blokkades en geheime diensten weliswaar kinderlevens infecteren, maar hun dromen niet.’ de Volkskrant en ‘Haar interviewtechniek is voorbeeldig: ze legt de kinderen niets in de mond, houdt de vragen alledaags en concreet en vraagt goed door.’ NRC

Enthousiast?

Ben jij nieuwsgierig geworden? Ga dan op 17 maart naar deze voorstelling! Normale kaartjes kosten €17,50, maar als student krijg je korting. Ze zijn te bestellen via de website van De Nieuwe Vorst. Daar vind je ook meer informatie over de voorstelling.