logo
Laden Evenementen

Raamexpositie ‘Portrettenchirurgie’ bij het Metropolitan Museum

Informatie
Datum:
14 januari 2022 00:00
-
13 maart 2022 00:00
Prijs: Gratis

Met de aanhoudende corona regels worden de opties voor activiteiten buitenshuis redelijk beperkt. Maar niet getreurd, het Metropolitan Museum heeft namelijk weer een nieuwe expositie die jij gewoon kan komen bewonderen. Deze zogeheten raamexpositie is voor iedereen toegankelijk. Dus trek je wandelschoenen aan en wandel eens langs bij deze toffe expositie.

De expositie

Tien vensters vol analoge deep fake en andere aardigheden door beeldend kunstenaar, animator en theatermaker: Moniek Smeets. Een nieuwe werkelijkheid vol bewogen alternatieve feiten en spiegelbedrog. Zoals de ‘Portrettenmachine’, de ‘Stemmingswisselaar’ en de ‘Wraaktassen’. Is alles wel wat het lijkt? Kortom: een individueel groepsportret over het ondragelijke leed van foto’s die ooit weggegooid gaan worden. Wie denkt Moniek Smeets wel wie dat ze is? Een ‘Grote Smoelenshow’ verrijkt met onder andere enkele rekwisieten uit theatervoorstellingen van Wiersma & Smeets.

Extra informatie

De tentoonstelling ‘Portrettenchirurgie’ van Moniek Smeets is van vrijdag 14 januari tot en met zondag 13 maart te zien. Het Metropolitan Museum bevindt zich op locatie: Stedekestraat 15. De tentoonstelling is dag en nacht te bezoeken en is voor iedereen gratis.