Renée van Trier bij De Pont Museum

Informatie
Datum:
13 mei 2023
-
03 september 2023
Prijs: Gratis
Locatie:Museum De Pont

Vanaf aanstaande zaterdag 13 mei toont De Pont museum in projectruimte WOOL de absurdistische, muzikale performance-installatie HUMBLE van Renée van Trier.

Projecttentoonstelling

De Pont Museum kondigt met trots de projecttentoonstelling HUMBLE van Renée van Trier aan. Van Trier geldt al jaren als de ‘Geheimtip’ van de Tilburgse kunstscene. Haar absurdistische, muzikale performances en installaties balanceren op de rand van irritatie en vermaak. Ze zijn regelmatig in het buitenland te zien, maar in Nederland nagenoeg onbekend. Met haar krachtige absurdisme raakte ze aan angsten en verlangens die we liever voor de buitenwereld verborgen houden. Dat geldt ook voor de performance-installatie HUMBLE waarin vertrouwen, kwetsbaarheid en de spanning tussen imago en werkelijkheid centraal staan in het digitale tijdperk waarin niets is wat het lijkt.

Van Trier onderzoekt in HUMBLE hoe wij als mens een schild opwerpen en een imago opbouwen. Zijn wij nog wel in staat om authentiek te zijn en werkelijk contact met anderen te maken? Deze vragen en thema’s spelen een belangrijke rol in HUMBLE en nemen verschillende vormen aan: van botox tot instagramfilters en van een bewust kinderlijke zangstem tot ‘spontane’ familievlogs. Van Trier creëert zo een werk dat balanceert op de rand van irritatie en vermaak.

Meer informatie

Vanaf zondag 21 mei geeft Renée van Trier elke zondag om 14:00 uur een performance in HUMBLE. Hiervoor is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar, deze kun je hier reserveren.