Laden Evenementen

Riders of justice bij Heyhoef Cinema

Informatie
Datum:
10 maart 2023
Tijd:
14:00 tot 22:30
Prijs: €5
Locatie:Wijkcentrum Heyhoef

Op vrijdag 10 maart draait er bij Heyhoef Cinema de film: Riders of justice. Benieuwd? Lees snel verder. 

Over de film

In de geweldige zwarte komedie Riders of Justice hangen een treinongeluk, een broodje, een gestolen fiets en een ontslag allemaal met elkaar samen. Hoe het verband in elkaar steekt, en of er niet ook zoiets bestaat als stom toeval, wordt stukje bij beetje duidelijk in het uiterst slimme verhaal van de Deense regisseur en scenarist Anders Thomas Jensen. Wanneer hij zelf films regisseert, komt zijn eigenzinnige smaak onbedwingbaar boven.

Vijf films maakte hij tot nu toe, bevolkt door een staalkaart aan excentrieke personages, variërend van onmachtig tot knettergek. De hoopvolle predikant in Adam’s Apples, de louche slagers in The Green Butchers, de zwakzinnige halfbroers in Men & Chicken: niemand anders dan Jensen had ze kunnen bedenken.

Markus verloor zijn vrouw bij een treinongeluk. Hij weet niet hoe hij moet omgaan met het verlies en slaagt er al helemaal niet in zijn tienerdochter Mathilde te steunen. Hulp komt uit onverwachte hoek, wanneer Otto en zijn vrienden Markus opzoeken en een wraakactie op poten zetten.

Met zijn voorliefde voor tegendraadse humor, grof geweld en bizarre verwikkelingen, maakt Jensen het zichzelf niet altijd gemakkelijk. Hij voelt overduidelijk sympathie voor zijn vreemde personages, maar op het publiek komen ze soms afstotelijk over

Uiteindelijk is Riders of Justice zelfs ontroerend. Wat begint met bruut geweld en een wraakexercitie, eindigt als een liefdevolle kerstfilm. Puur meesterschap, hoe Jensen die draai weet te maken.

Meer informatie

  • Wanneer: vrijdag 10 maart
  • Waar: Heyhoef Cinema Kerkenbosplaats 1, Tilburg
  • Aanvangstijden: 14:00 en 19:30
  • Kosten: €5,00 met gratis koffie of thee