Rijdende concertzaal De Classic Express in Tilburg Zuid

Informatie
Datum:
04 april 2022 19:00
-
07 april 2022 20:30
Prijs: Gratis
Locatie:Schouwburg Concertzaal Tilburg

Concertzaal Tilburg bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met muziek. In de concertzaal uiteraard, maar ook met muziek in de wijken. En daarom trekt er vanaf maandag 4 april een maand lang een rijdende concertzaal naar drie wijken in Tilburg en naar Udenhout. Lees snel verder.

De concertzaal is er voor iedereen. En hoewel de concertzaal zich kan verheugen op vaste bezoekers en nieuwe gezichten, komen niet alle Tilburgers over de vloer. Dus gaat de concertzaal trakteren op muziek in de wijken. Concerten voor iedereen, zowel volwassenen als kinderen. Gratis, vanwege de verjaardag. Hoe? Door in de maand april met een rijdende concertzaal de stad in te trekken en maar liefst 80 concerten in vier verschillende wijken te organiseren!

Pianist Jan-Willem Rozenboom Concertzaal

Tilburg kan de concerten in de wijk realiseren door een bijzondere samenwerking met het Prinses Christina Concours. Zij toeren al langer door het land met de Classic Express: een tot concertzaal omgebouwde vrachtwagen. Deze Classic Express gaat als een rijdende Concertzaal Tilburg de stad in. ’s Avonds geven ze concerten voor inwoners van de wijken en overdag schoolconcerten voor de kinderen uit de buurt. De Tilburgse pianist en componist Jan-Willem Rozenboom (bekend van de band van Guus Meeuwis) zal optreden, net als enkele musici van het Prinses Christina Concours. Aan het einde van de concertreeks is er op 30 april een feestelijke afsluiter in de echte concertzaal, waarbij ook de bezoekers uit de wijken worden uitgenodigd om de zaal in het echt te komen bekijken.

Locaties en tijden: gratis concerten in de wijken De Classic Express is aanwezig op

ma 4 april t/m do 7 april: Tilburg Zuid, Pater van den Elsenplein;
• ma 11 april t/m do 14 april: Tilburg Noord, Wagnerplein;
• di 19 april t/m vr 22 april: Reeshof, winkelcentrum Heyhoef;
• ma 25 april t/m do 28 april: Udenhout, Theaterplein.

Meer informatie

De avondconcerten vinden twee keer per avond plaats: om 19:00 en 20:30 uur. Er zijn 35 plaatsen per concert. Gratis inloop, vol is vol. Er zijn geen reserveringen, dus kom gewoon langs. Voor de schoolconcerten overdag is er een samenwerking met basisscholen in de betreffende wijken. Deze zijn inmiddels volgeboekt. Voor de avondconcerten wordt iedereen van harte uitgenodigd te komen luisteren. Voor meer evenementen van Schouwburg Concertzaal Tilburg kun je terecht op deze website.