Laden Evenementen

Rockband The Pretty Reckless van Taylor Momsen naar 013

Informatie
Datum:
07 november 2022
Tijd:
18:30 tot 21:30
Prijs: €32,40
Op maandag 7 november geeft de populaire Amerikaanse rockband The Pretty Reckless hun enige Nederlandse clubshow in 013 Poppodium te Tilburg. De band staat onder leiding van de zangeres, model en voormalig actrice Taylor Momsen, die wereldwijd doorbrak als Jenny Humphrey in Gossip Girl. Momsen heeft haar acteer carrière in 2011 achter zich gelaten om zich compleet te focussen op haar band, The Pretty Reckless. Lees snel verder.

Dat de band alsnog naar Nederland komt is een klein wonder, want het voortbestaan hing aan een zijden draadje. De band was wel heel dichtbij een traumatische gebeurtenis die de muziekwereld schokte. The Pretty Reckless was namelijk op tour met Soundgarden toen Chris Cornell geen uitweg meer zag en uit het leven stapte. En of dat nog niet verdrietig genoeg was, overleed de vaste producer Kato Khandwala datzelfde jaar tijdens een ernstig motorongeluk. De bandleden trokken zich terug, annuleerden tournees en verdwenen uit de publiciteit. Uiteindelijk besloot de band het verdriet van zich af te schrijven en dat leidde tot het album ‘Death by Rock ‘n’ Roll’ (2021). Het album kwam meteen op de eerste plaats terecht in Billboard albumlijst.

Meer informatie

Op maandag 7 november komt de band voor een unieke Nederlandse show naar 013, ter promotie van het voorgenoemde album. Tickets kosten €32,40 en gaan vanaf donderdag 31 maart om 10:00 uur in de verkoop op deze website.