Laden Evenementen

Ruimtevaartschool bij Bibliotheek Midden-Brabant

Informatie
Datum:
18 februari 2024 13:00
-
17 maart 2024 15:00
Prijs: €40
Locatie:LocHal

De Ruimtevaartschool zorgt voor een unieke reis naar Mars voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Vier zondagen komen ze bij elkaar. Tijdens de Ruimtevaartschool leren de deelnemers alles over het astronaut-zijn en ze mogen zich na afloop echte jonge astronauten noemen. We filosoferen over het heelal, leren over ruimtevaart en gaan zelfs aan de slag met onze eigen raket! Aan het eind zijn de jonge astronauten helemaal klaargestoomd voor hun reis naar Mars.

Op een speelse manier maken de leerlingen kennis met alle aspecten die bij een reis naar Mars komen kijken. Het programma bestaat uit vier zondagen van 13.00 tot 15.00 uur. De start vindt plaats in het FutureLab van de LocHal op zondag 21 januari.

Deze dag bereiden de deelnemers zich voor op hun reis naar Mars. Waar moet je in hemelsnaam beginnen? Bij het begin natuurlijk! Op dag 1 legt Sandra van Dam van CuriosityWorld ze alles uit over het hoe en wat van ruimtevaart.

Tot slot zetten ze weer koers terug naar planeet Aarde. Met een hoop kennis en ervaringen op zak breekt op 18 februari de grote dag aan. In de LocHal eindigt hun reis en worden ze weer verwelkomt door hun familie. Willen de astronauten terug naar de aarde, of op Mars blijven? En vooral: waarom en wat hebben ze van deze reis geleerd?

Programma:

Zondag 21 januari – Een terugblik- en vooruitblik op de ruimtevaart, Bibliotheek de LocHal

Zondag 28 januari – De raketlancering, Ontdekstation013

Zondag 4 februari – Een nieuwe wereld, Natuurmuseum

Zondag 18 februari – Filosoferen over het heelal en terug naar Aarde, Bibliotheek de LocHal

Kosten


Deelname aan de vier lessen van de Ruimtevaartsschool kost €40,-. Bij elke bijeenkomst krijgen de deelnemers iets te drinken en iets lekkers en na afloop een origineel Ruimtevaartschool presentje.

Aan deze reis hebben de Bibliotheek Midden-Brabant, De LocHal, Ontdekstation013, Natuurmuseum Brabant, Curiosityworld en Switch/ContourdeTwern meegewerkt.