Laden Evenementen

Sadettin K: Monumentaal bij De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
15 februari 2023
Tijd:
20:30 tot 22:00
Prijs: €17,00
Locatie:Theater De Nieuwe Vorst
Monumentaal

Op 15 februari komt Sadettin K naar De Nieuwe Vorst met zijn voorstelling Monumentaal. Verwacht een solo van een theatermakende bi-culturele vader van 40, die anno 21e eeuw iets wil betekenen voor zijn kinderen.

Theatermaker Sadettin Kirmiziyüz is vader van drie kinderen. Net als zijn ouders, heeft hij twee zoons en een dochter. Welke lessen heeft hij van zijn ouders geleerd en geeft hij door aan zijn kinderen? Kun je iets nalaten als dat wat jou nagelaten is op losse schroeven staat en je wereldbeeld wankelt?

Over Sadettin K

De afgelopen vijftien jaar maakte Sadettin voorstellingen waarin de verhalen en levens van zijn familie symbool stonden voor grote maatschappelijke en politieke thema’s als identiteit, migratie, integratie en culturele meervoudigheid. Monumenten voor zijn familie die de geschiedenis van migranten in Nederland beschreven en daarmee ook een belangrijk deel van de geschiedenis van Nederland zelf. Over zijn vader en moeder, de Turkse arbeidsmigranten uit de jaren ‘70. Over zijn broer, zus en tenslotte hijzelf, de migrantenkinderen die in de jaren ‘80 en ‘90 koste wat kost moesten integreren in een steeds minder gastvrij Nederland. Tegelijkertijd mochten ze hun Turkse en islamitische identiteit en afkomst nooit verloochenen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht op de website van De Nieuwe Vorst.