Laden Evenementen

Samantha Martin & Delta Sugar bij Heyhoef-Backstage

Informatie
Datum:
13 november 2021
Tijd:
20:30 tot 22:00
Prijs: €12,50

Op zaterdag 13 november verandert Heyhoef-Backstage in een Memphis Soul & Blues paradijs. Samantha Martin & The Delta Sugar komen er een groot feest van maken dat jij niet wil missen. Lees snel verder voor alle info!

De oorsprong

Samantha Martin en haar geweldige begeleidingsband kennen hun oorsprong in het Canadese Toronto maar ze zouden zo uit Memphis kunnen komen. Want dat is wat we kunnen verwachten van Samantha Martin & Delta Sugar: onvervalste Memphis soul & blues met een ruw randje. Op het ogenblik toert de band al 2 maanden door Europa en laten overal een verpletterende indruk achter. Zo werden ze tijdens het Ramblin’ Roots Festival in Tivoli Utrecht tot de absolute top-act van het festival betiteld.

Samantha Martin

Samantha Martin is een zangeres met een buitengewone kracht en diepgewortelde emotie. Als je naar Samantha luistert wordt je meteen geraakt door haar omvangrijk stemgeluid dat gedrenkt is in whisky en verwoest door sigaretten. Zij is als het ware de Canadese uitvoering van Janis Joplin met een zelfde krachtige ietwat hese stem die de zalen tot beroering brengt. Deze band stond niet voor niets in 2018 in de halve finale van de wereldwijd erkende International Blues Challenge gehouden in Memphis.

De Muziek

De gospel- en bluesklanken die dit gezelschap produceerde op hun debuutalbum kwamen hard en gevoelig binnen. Opvallend was niet alleen de hartverscheurende emotie waarmee de jonge zangeres indruk maakte maar muzikaal gezien stond het eveneens als een huis, of beter gezegd ‘heilig huis’ want op ‘Send The Nightingale’ werd de luisteraar als het ware meegenomen naar een kerkdienst voor de gospel-blues. Eveneens overtuigend was het vervolg van drie jaar later. Op ‘Run To Me’ werd voornamelijk terug gegrepen op de hoogtijdagen van de Memphis Soul.

Canada

Je zou bijna vergeten dat deze omvangrijke band, waarvan de basis wordt gevormd door maar liefst zeven muzikanten, niet afkomstig is uit een van de zuidelijke staten van de USA maar uit Canada. Het roots-virus blijkt nog steeds niet te zijn uitgewerkt. Op het onlangs verschenen ‘The Reckless One’ wordt met het grootste gemak doorgepakt en blijkt bovenstaande niet op toeval te berusten. Sinds 20 november is het derde album van Samantha Martin & The Delta Sugar verkrijgbaar.

Extra informatie

Lijkt het jou gaaf om hier bij te zijn? Bestel dan snel je kaarten! Je doet dit gemakkelijk via de website, de kosten zijn slechts €12,50. Het evenement begint om 20:30 uur en zal tot ongeveer 22:00 uur duren.