Laden Evenementen

Samen lezen en zingen – voorlezen in twee talen bij Bibliotheek Wagnerplein

Informatie
Datum:
13 juni 2022
Tijd:
09:15 tot 10:00
Prijs: Gratis
Locatie:Bibliotheek Wagnerplein

De Bibliotheek Wagnerplein organiseert samen met Ouderkamer De Dirigent en Factorium voorlezen in verschillende talen. Op maandag 13 juni gaan we weer “Samen lezen en zingen”, deze keer in ’t Arabisch en Nederlands. Peuters, kleuters en hun ouders zijn van harte welkom bij de Bibliotheek Wagnerplein van 9.15 uur tot 10.00 uur.

Voorlezen in twee talen

Veel kinderen groeien op met meer dan één taal. Soms leren kinderen verschillende talen naast elkaar. Bijvoorbeeld als beide ouders een andere moedertaal spreken. Soms leren kinderen verschillende talen na elkaar. Bijvoorbeeld als de ouders naar Nederland zijn verhuisd en thuis een andere taal spreken dan het Nederlands.

Voorlezen draagt enorm bij aan de taalontwikkeling van jonge kinderen. De Bibliotheek en de Ouderkamer willen hierbij ouders graag op weg helpen. Voorlezen is iets waar jonge kinderen enorm van kunnen genieten. Het is meer dan enkel een leuk en gezellig moment van samenzijn: kinderen vergroten hun woordenschat en kunnen zich beter concentreren. Voor meertalige kinderen zijn de voordelen van voorlezen zelfs nóg groter, als er ook positieve aandacht is voor hun thuistaal: de taal van het hart. Als een kind zijn eerste taal goed leert, leert het gemakkelijker een tweede taal. Door samen te praten en te lezen maak je de wereld van kinderen groter.

 

Op maandag 13 juni staat het voorlezen in het teken van reizen en vakantie. We gaan voorlezen uit het prentenboek: “De koffer”.

Op een dag verschijnt er een vreemd dier. Hij heeft alleen een koffer bij zich. Iedereen barst van de vragen.

Wat komt hij doen?

Waar komt hij vandaan?

En wat zit er in die koffer?

Ben je ook benieuwd wat er in de koffer zit? Kom dan luisteren en meedoen.

Meer informatie

We gaan samen ( voor peuters, kleuters en hun ouders ) lezen in het Nederlands en in ‘t Arabisch met een vertelkastje en daarna samen zingen met Rosalyn. De verwerking van het verhaal gaat d.m.v. spelletjes en liedjes, die erg leuk zijn voor de kinderen, maar ook essentieel bij het aanleren van begrippen. Wij hebben er erg veel zin in, kom je ook? Het begint om 09:15 uur en duurt tot 10:00 uur. Aanmelden is gratis en kan via annie.meens@tangent.nl.