Agenda

THEY WHO WERE

SEA Foundation toont solotentoonstelling: ‘THEY WHO WERE’

Wanneer: 29 april 2021 tot 5 juni 2021 Waar: Stichting SEA, Tivolistraat 22 Entree: Gratis

SEA Foundation toont solotentoonstelling: ‘THEY WHO WERE’

Van 29 april tot 5 juni, toont SEA Foundation ‘THEY WHO WERE’ een solotentoonstelling door Hillside Projects (Emily Berry en Jonas Böttern), een Zweeds kunstenaarsduo. De expositie belicht de verweving van de natuur en de mens. Meer specifiek reflecteert de tentoonstelling op het uitsterven van fauna door menselijk toedoen en op de gevolgen voor de mens en zijn omgeving als diersoorten bewust of onbewust worden uitgeroeid. THEY WHO WERE bestaat uit videowerk, collages, tekeningen en mindmaps vergezeld door performances.

Hillside Projects

Hillside Projects vertelt verhalen door middel van performance, tekst en video. De kern van hun artistieke praktijk is een empathische benadering van het dier in relatie tot de mens. Recentelijk focust het kunstenaarsduo zich op de met uitsterven bedreigde diersoorten en de gevolgen van uitsterving van fauna voor de mens. Het kunstenaarsduo tracht op alternatieve wijze met hun omgeving in gesprek te gaan over het dagelijks grotere verlies van verschillende diersoorten door uitsterving. Met hun werkwijze zoomen de kunstenaars in op handelingen van de mens en de onbedachte gevolgen die dit kan hebben op de mens zelf, zijn omgeving en intermenselijke relaties. Door tegenstelling zoals het tragische en het komische te verwerken in hun onderzoek brengt Hillside Projects voor het voetlicht wat de culturele en politieke veronderstellingen achter wat van waarde is in de natuur en wat niet, en hoe dit ons dit ons als mensheid raakt.

Performance

Aanvullend op de tentoonstelling heeft Hillside Projects een performance ontwikkeld, The Scavenger Collapse, die in en rond de installatie wordt opgevoerd. Door middel van een mondelinge vertelling door de kunstenaars, worden de toeschouwers geleid door onder meer geluid, mind-maps en flowcharts terwijl ze leren over de vele lagen rond het uitsterven van de gier in India. De performance duurt ongeveer 15 minuten.

Meer informatie

De tentoonstelling vindt dus tussen 29 april en 5 juni plaats. De performance ‘The Scavenger Collapse’ zijn op 29 en 30 april, en nog eens op 6, 7 en 8 mei tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Je kunt de tentoonstelling bekijken bij SEA Foundation aan de Tivolistraat 22, ze zijn geopend van donderdag tot en met zaterdag tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Wil je meer informatie over de tentoonstelling? Deze vind je op de website.
Wil je de tentoonstelling of performance bezoeken, reserveer dan door een mail te sturen naar info@seafoundation.eu of te bellen naar 0135444495.

Locatie