Solotentoonstelling van Chantal Rens bij SEA Foundation

Informatie
Datum:
16 april 2022
Tijd:
13:00 tot 17:00
Prijs: Gratis
Locatie:Stichting SEA, Tivolistraat 22

Deze solotentoonstelling van Chantal Rens genaamd “YOU RUN AROUND TOWN LIKE A FOOL AND YOU THINK THAT IT’S GROOVY” toont analoge collages en prints, nieuwe sculpturen en interventies. Lees snel verder voor alle informatie. 

De solotentoonstelling

De kunstpraktijk van Chantal Rens bestaat voornamelijk uit het verzamelen, categoriseren en hergebruiken van bronmateriaal. Ze heeft bijvoorbeeld stapels oude familiefoto’s en geordende folders met knipsels uit vintage tijdschriften in haar atelier. Voor deze expositie benadrukt ze de onbevangenheid van de alledaagse waarneming en de ontmoeting. Naast beeldend werk zal ze haar nieuwe kunstboek met collages presenteren. Daarnaast worden er objecten gepresenteerd die gedocumenteerd zijn in een bijzondere catalogus.

Over Chantal Rens

Chantal Rens geniet bekendheid in Nederland en in het buitenland als eigenzinnig maker van fotocollages en kunstenaarsboeken. Haar publicaties worden verkocht in verschillende boekhandels.  Via haar eigen uitgeverij PANTOFILE BOOKS verkoopt zij haar werk over de hele wereld. Na haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg won verschillende prijzen. Zo mocht ze de De Pont Atelier Prijs en de Stimuleringsprijs voor Beeldende Kunst toevoegen aan de prijzenkast. Chantal Rens woont en werkt in Tilburg.

Stichting SEA Foundation

SEA Foundation is een kunstenaarsinitiatief. In de loop der jaren is SEA Foundation synoniem geworden voor tentoonstellingen, residenties en publicaties. SEA Foundation werkt met thema’s die duurzaamheid aankaarten, en maakt dit zichtbaar door middel van hedendaagse kunst die de zorg voor onze planeet en de mensheid vanuit diverse invalshoeken interpreteert en belicht. Kunstenaars tonen met hun werk hoe ons gedrag, met betrekking tot aandacht voor detail, van invloed is op de ervaring van geluk, en hoe het streven naar geluk ervaringen verstoringen van het klimaat in de hand werken.

Overige informatie

De tentoonstelling is te bezichtigen op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 13:00 uur en 17:00 uur op afspraak. Stichting SEA Foundation ligt in de Tivolistraat 22, 5017 HP Tilburg. Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op de website van de stichting SEA Foundation.