logo
Laden Evenementen

Stadsbos013 organiseert Stadsbosdag

Informatie
Datum:
04 juni 2023
Tijd:
05:00 tot 16:00
Locatie:Stadsbos013
Stadsbosdag

Op zondag 4 juni organiseert Stadsbos013 een veelzijdige Stadsbosdag. Het programma is dit jaar groter dan ooit, met keuze uit maar liefst 40 natuur-, cultuur- en sportactiviteiten. Zo kunnen bezoekers vroeg op pad met een meditatieve wandeling bij zonsopkomst, alles leren over de Siberische grondeekhoorn of naar grote hoogtes stijgen op de klimwand.

Stadsbos013

Voor veel Tilburgers zijn delen van Stadsbos013 nog onontdekt. De Stadsbosdag op 4 juni laat Tilburg en omstreken kennismaken met het gebied en alles wat er te doen is. Het programma is samengesteld door de ondernemers en organisaties die in het gebied gehuisvest zijn. Het onderliggende thema van de dag is ZONdag in het Stadsbos. De zon geeft ritme aan onze dag en aan de natuur. De Stadsbosdag start met een wandeling bij zonsopkomst om 05.00 uur ’s ochtends. De rest van het programma vindt hoofdzakelijk plaats tussen 10.00 en 16.00 uur. Benieuwd naar het hele programma? Die vind je hier!

Aanmelden voor activiteiten

Voor een deel van de activiteiten is aanmelden noodzakelijk. Dit staat op de website per activiteit aangegeven. Aanmelden kan tot zaterdag 3 juni vóór 18.00 uur. Voor alle activiteiten geldt: vol is vol.

Over Stadsbos013

Het Tilburgse stadsbos bestaat uit een verzameling van agrarische gebieden, bossen en parken. Het gebied ligt ten zuidwesten van Tilburg, ingesloten tussen de A58, de N260 en de stad. De grote diversiteit aan natuurgebieden is bijzonder: van droge heidevelden en rijke loofbossen tot monumentale landgoederen en drasse en moerige beekdalen. Deze gebieden hebben, naast een enorme biodiversiteit, een rijke cultuurhistorie die het verdient om ontdekt te worden. De afgelopen jaren is Stadsbos013 op initiatief van de stad ontwikkeld. Er was geen blauwdruk aan de voorkant, maar we hebben gewoon met de inwoners, ondernemers, gebruikers en eigenaren gekeken naar welke ideeën we samen konden uitvoeren. En dat heeft gewerkt! Tal van initiatieven zijn ontwikkeld en maken Stadsbos013 tot een dynamisch gebied voor diverse doelgroepen.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van Stadsbos013? Check dan zeker de Instagram en Facebook van Stadsbos013 even!